- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι δύο φυλές της Θεσσαλονίκης σήμερα, σε σχέση με τα μεγάλα έργα: Αντιεργίστας και Φιλοεργίστας ή και Constructionspotters
«Όχι!», «Αγώνας μέχρις εσχάτων!», «Κάτω τα χέρια»: Άτσαλα, άστατα και οργίλα, το μέτωπο των «Αντιεργίστας» (η φυλή των ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο έργο, εξού και αιωνίως στα κάγκελα), χρόνια τώρα προβλέπει συμφορές, ρίχνει κατάρες και ζητά δημοψηφίσματα. Προεξοφλεί αποτυχίες, χαίρεται όταν καθυστερούν τα deadline παράδοσης, γίνεται «αρνητής μετρό». Και, κατά την προσφιλή τους παράδοση, το συνασπισμένο μπλοκ των «Αντιεργίστας» σκαρφίζεται λογής μηχανισμούς ματαίωσης. Όπου μεγάλο έργο και Έγκλημα, κοάζουν, Έγκλημα στη Βενιζέλου, Έγκλημα στο Fly Over, Έγκλημα με την ανάπλαση της παραλίας και το νέο ξύλινο ντεκ των 1100 μέτρων, πλάτους 12 μέτρων στηριγμένο σε 352 πασάλους από σκυρόδεμα.
Περισσότερα «Εγκλήματα», περισσότερο «Αντιεργίστας» αφήγημα: Έγκλημα με την ανάπλαση του κουφαριού της Αλυσίδας, Έγκλημα και με το νέο πρόσωπο των Στάβλων Παπάφη, τοξική παρουσία στα σόσιαλ. Μέχρι τώρα, τα σαλπίσματα έχουν πάει κουβά, με την απέναντι φυλή των «Φιλοεργίστας» να πανηγυρίζει και να φωτογραφίζει. Κοντράστ συναισθήματα, συνεχείς μικροί εμφύλιοι.
Τους ενθουσιασμένους με την πρόοδο των έργων που επιχειρούν να βελτιώσουν τη ζωή της Θεσσαλονίκης τη βάφτισα Constructionspotters. Καθημερινό χόμπι τους να παρακολουθούν την πορεία με αυτοψίες στο πεδίο, στα σημεία του χάρτη με τα έργα. Το κάνω κι εγώ καμιά φορά. Με τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, είμαι και λίγο καχύποπτος…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παραδεισένιο καλοκαίρι του Ποταμού Επανομής
Ακολουθώντας το μονοπάτι του «πατέρα» της ιατρικής επιστήμης
Πώς τα πηγαίνει αυτά τα δυόμισι χρόνια από την ανάληψη του αξιώματος;
Πολύ όμορφα, πολύ ιδιαίτερα και πολύ υψηλής ποιότητας
Όλα για τη νέα τοιχογραφία της Θεσσαλονίκης
Ο εικαστικός Αλέξης Ταμπουράς θυμάται το Λονδίνο των 60s που έζησε: όταν το cool έγινε τρόπος ζωής και το στιλ επανάσταση και πολιτική πράξη
Μια ευρωπαϊκή μητρόπολη χωρίς σταθερή ταυτότητα. Κρίσεις, μετασχηματισμοί και αστικός χώρος
Η Αθήνα δεν είναι χαμένη υπόθεση. Η ιδέα ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει λειτουργεί ως άλλοθι για την απουσία δράσης
Ισχυρή πρόθεση επιστροφής στην πόλη αλλά «αγκάθι» η καθαριότητα
Ο ρόλος της αστικοποίησης ως βασικός μοχλός οικονομικής, τεχνολογικής και πολιτισμικής προόδου και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκέντρωση πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Τι έκαναν σωστά Κοπεγχάγη, Παρίσι και Βιέννη: Οι ίδιοι άνθρωποι, άλλη πόλη, άλλη συμπεριφορά
Μια γειτονιά με σύγχρονες προδιαγραφές, στην καρδιά της αστικής αναγέννησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Εκτός από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φιλοξενεί νέους και ανερχόμενους ανθρώπους, δίνοντας έτσι χώρο σε φρέσκιες ιδέες
Στο πρώτο του άρθρο στην Athens Voice, ο δημιουργός του TakeBackTheCity αναλύει γιατί οι πόλεις αποτελούν την πιο ισχυρή «τεχνολογία» για ανάπτυξη και καινοτομία.
Η πόλη έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως το 2026 θα είναι η χρονιά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.