Πολεις

Το Τop 10 των αμερικανικών πόλεων

Χαμηλή εγκληματικότητα, μικρό ποσοστό ανεργίας, προσιτές τιμές ακινήτων, πολιτιστική ζωή

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όστιν, Τέξας
Όστιν, Τέξας © Carlos Alfonso / Unsplash

Το Top 10 των αμερικανικών πόλεων για το 2021 - Ποιες είναι οι πιο αγαπημένες και προσιτές πόλεις στις ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστόνη παραμένουν από τις ελκυστικότερες μεγαλουπόλεις στον κόσμο, αλλά είναι απλησίαστες για τους περισσότερους. Γι’ αυτό απουσιάζουν από το Top 10 του 2021, στο οποίο, για μια ακόμα χρονιά πρώτο έρχεται το Όστιν του Τέξας.

Το Όστιν, με πληθυσμό 907.779, προσφέρει θέσεις εργασίας, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ με το σύνθημα «Keep Austin Weird» ξεχωρίζει από το υπόλοιπο Τέξας των αγελαδάρηδων. Το Όστιν ευνοεί τις μικρές επιχειρήσεις, τους καλλιτέχνες και τα τοπικά κοκτέιλ.

Το Ντένβερ του Κολοράντο βρίσκεται σταθερά στη λίστα λόγω των δραματικών φυσικών τοπίων της πολιτείας, του ευχάριστου κλίματος και της αφθονίας των θέσεων εργασίας. Με πληθυσμό 663.303 δεν είναι ακριβώς μεγαλούπολη, αλλά συγκεντρώνει φυσιολάτρες, foodies και μερακλήδες της μπίρας. Η πόλη είναι κτισμένη δίπλα στα Βραχώδη Όρη και προσφέρει ευκαιρίες εργασίας στην τεχνολογία μαζί με ευκαιρίες σπορ όλο τον χρόνο − από καγιάκ μέχρι σκι.

Ντένβερ, Κολοράντο
Ντένβερ, Κολοράντο © Colin Lloyd / Unsplash

Η Μινεάπολη έχει πληθυσμό 404.670, δεν είναι πολύ ασφαλής και έχει δριμύ κλίμα, αλλά καθώς ενώνεται με το Σαιν Πολ αποκτά διαστάσεις και ατμόσφαιρα μεγαλούπολης. Τα ενοίκια είναι χαμηλά και εταιρείες όπως η Target, η Xcel Energy και η US Bank προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας. Στη Μινεάπολη υπάρχει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο με 520 καταστήματα στον ίδιο χώρο.

Μινεάπολη
Μινεάπολη © Weston Mackinnon / Unsplash

Το Φοίνιξ της Αριζόνα είναι μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις στις ΗΠΑ με πληθυσμό 1.555.324, κλίμα της ερήμου και λιακάδα χειμώνα καλοκαίρι. Η μέση ηλικία των κατοίκων είναι τα 33 χρόνια μολονότι στο Φοίνιξ συρρέουν και συνταξιούχοι από ψυχρές, βόρειες πολιτείες. Είναι ιδανική πόλη για νέους επαγγελματίες και έχει δυναμική σκηνή ροκ.

Φοίνιξ, Αριζόνα
Φοίνιξ, Αριζόνα © Colin Lloyd / Unsplash

Στη συνέχεια έρχεται το Πόρτλαντ του Όρεγκον, με πληθυσμό 620.589. Δεν είναι από τις φτηνότερες πόλεις, αλλά είναι πιο προσιτή από οποιοδήποτε προορισμό της καλιφορνέζικης ακτής του Ειρηνικού. Γενικά οι βορειοδυτικές περιοχές των ΗΠΑ είναι επίζηλες με ανεργία κάτω του 5%, ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα −υπαίθρια καφέ και ποδήλατα− και νεανικό πληθυσμό.

Πόρτλαντ, Όρεγκον
Πόρτλαντ, Όρεγκον © Awar Meman / Unsplash

Το Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα είναι μικρότερο σε πληθυσμό, μόλις 441.326, αλλά ασφαλές και ήσυχο. Έχει θαυμάσιο κλίμα, άριστα σχολεία και κολέγια (π.χ. το Duke University, το North Carolina State University, το University of North Carolina στο Chapel Hill) και σχεδόν μηδενική ανεργία.

Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα
Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα © Curtis Adams / Pexels

Το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας έχει πληθυσμό 1.374.812 και είναι ακριβότερο από τις περισσότερες πόλεις της λίστας. Το Μεξικό είναι κοντά και οι παραλίες της περιοχής από τις καλύτερες του Ειρηνικού. Θέσεις εργασίας προσφέρει ο στρατός και ο τομέας της βιο-ιατρικής και βιοτεχνολογίας. 

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια
Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια © Derek Story / Unsplash

Το Σιάτλ έχει πληθυσμό 668.849 και εξαιτίας της ελκυστικότητάς του τα ενοίκια είναι ακριβά. Η ανεργία κυμαίνεται γύρω στο 3.7% και στην πόλη εδρεύουν μεγάλοι εργοδότες όπως η Microsoft, η Amazon, η Starbucks και η Costco. Η πολιτεία της Ουάσιγκτον δεν επιβάλλει φόρους, πράγμα που κάνει τη ζωή φτηνότερη (εκτός από τα ακίνητα).

Σιάτλ
Σιάτλ © Robert Ritchie / Unsplash

Η Βιρτζίνια Μπιτς στην πολιτεία της Βιρτζίνια είναι μια παραλιακή πόλη με πληθυσμό 449.733 − τον χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι κόμβος μαζικού τουρισμού πράγμα που ίσως ενοχλεί τους κατοίκους (πλήθη, θόρυβος, έξαλλη νυχτερινή ζωή) πλην όμως δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας. Επιπλέον υπάρχουν μεγάλες εταιρείες όπως η GEICO, η Amerigroup, Sentara Healthcare, καθώς και επιχειρήσεις του αμερικανικού ναυτικού.

Βιρτζίνια Μπιτς
Βιρτζίνια Μπιτς © Daniel Halseth / Unsplash

To Ντε Μόιν της Αϊόβα είναι η έκπληξη του Top 10. Mε πληθυσμό 214.237, οι κάτοικοι του Ντε Μόινς έχουν μέσο ετήσιο μισθό 50.600 – ψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Οι  Μillennials την προτιμούν: η γενιά Υ επανακαλύπτει τις πολιτείες της βαθιάς Αμερικής όπως την Αϊόβα και το Γουαϊόμινγκ (που είναι, παρεμπιπτόντως, φορολογικός παράδεισος). Στο Ντε Μόιν έχουν την έδρα τους πάνω από 80 ασφαλιστικές εταιρείες και το ποσοστό της ανεργίας είναι κοντά στο μηδέν. 

Ντε Μόιν, Αϊόβα
Ντε Μόιν, Αϊόβα © Nicholas Vassios / Unsplash

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ