Πολεις

Έρχεται το 12ο tribute to the roots of Lux Interior στη Θεσσαλονίκη

Στις 4/2, ένα είναι το μήνυμα στους δρόμους του βορρά: I’m Cramped!

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dmsysa1ucaadas7.jpg
The Cramps - Big Beat from Badsville / © Epitaph Records 1997

Tribute to the Roots of Lux Interior στις 4 Φεβρουαρίου: H Θεσσαλονίκη τιμά τον μύθο του αείμνηστου τραγουδιστή των Cramps για 12η συνεχή χρονιά

Απόψε τα παιδιά έχουν πάρτι, δεν θέλουν στριμμένους στην παρέα τους. Μια νύχτα για το ατόφιο πρωτόγονο ροκ εν ρολ, ένα event για όσους θέλουν να γιορτάσουν και να μεταδώσουν την τρέλα τους για τους Cramps. Tribute to the Roots of Lux Interior: Η ιδέα σκίζει και διαιωνίζεται.

84300191_2497566313864601_4100518140641804288_o.jpg

Ο Lux Interior (πραγματικό όνομα Erick Lee Purkhiser), γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1946 και πέθανε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο του 2009. Στα είκοσι έξι χρόνια που διετέλεσε Cramp, σκαρφάλωνε, πηδούσε, κοβόταν, μπουκωνόταν μικρόφωνα, μασούσε καλώδια, χαρακωνόταν, κυλιόταν σε σπασμένα γυαλιά, πετούσε στο κενό από δέκα μέτρα ύψος και, όταν προσγειωνόταν, ανέμιζε απτόητος το φαλλό του στο πλήθος. Καμώματα βγαλμένα από τη μανιέρα του Iggy Pop, ενδεχομένως, μονάχα τραβηγμένα στα εξώτερα άκρα και τη διονυσιακότερη εκδοχή τους. Στα 62 του χρόνια ανάμεσά μας, αγάπησε τα ναρκωτικά, το σεξ, το κακό γούστο, το ναρκισσισμό, την Poison Ivy και το ροκαμπίλι σαν bigger than life μυθολογία. Η μουσική του, η κληρονομιά των Cramps, θα παραμείνει για το δισκογραφικό στερέωμα μια απομονωτική ανωμαλία, οι δωδεκάμετρες κλίμακες του «The Way I Walk» ένα διονυσιακό μήνυμα άλλου αιώνα, εκείνου που τα ζόρικα αγόρια έκρυβαν χτένα στην κωλότσεπη, αρνούνταν να ενηλικιωθούν και δε σήκωναν πολλή φιλολογία στο ροκ εν ρολ τους.

The Cramps - Bikini Girls With Machine Guns

Την κουλτούρα αυτή έρχεται να τιμήσει το Tribute to the Roots of Lux Interior, μια ιδέα της Music Kitchen η οποία διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά στον πολυχώρο Space Lab (Μοναστηρίου 18, πλησίον του ξενοδοχείου Capsis), την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου από τις 19:00 με ελεύθερη είσοδο. Παλαβοί δισκοπαίκτες – μύστες των Cramps θα βρίσκονται εκεί από νωρίς, σε ένα ρόστερ που θα περιλαμβάνει dj sets των 4est, Mike Surf, Captain K, Mario Zappa, D. Karathanos, Benjamind, Emdy, P-Wax, Rolas & The B.I.T.C.H., ενώ special guest της βραδιάς θα είναι ο Dr. Jekyll από το ιστορικό bar «Parasol» της Λέσβου.

Τη συναυλιακή σκηνή θα καταλάβουν οι Off The Bone, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μουσικούς της πόλης για να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τραγούδια που τους δίδαξαν οι Cramps. Μαζί τους οι The Mad Daddies, ένα σχήμα που στήθηκε για το φετινό tribute από τον Βρετανό Mark Cochrane Jackson (Jonah Gold & his Silver Apples / FilthTones) σε συνεργασία με μέλη των τοπικών Johnny Carbonaras και Influenza.

Henry Rollins on The Cramps-Live @ War Memorial Theatre, San Francisco, December 29, 2016-Black Flag

Εκτός από το slideshow σπάνιων φωτογραφιών, θα γίνουν και προβολές ταινιών από τις κινηματογραφικές επιρροές του Lux, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί παζάρι δίσκων και ρούχων - αξεσουάρ. Όπως κάθε χρόνο, τη γραφιστική επιμέλεια υπογράφει ο Why9 και η εικαστική επίβλεψη ανήκει στην Kitty Kat. Τα αναμνηστικά T-shirts δε θα λείψουν ούτε και φέτος, ενώ κεντρικό σύνθημα της βραδιάς είναι το «My daddy drives a UFΟ». Καληνύχτα, κοινή ησυχία!   

Facebook event

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ