- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μια γυναίκα αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας (εικόνες)
Η Christina Angelina είναι η πρώτη street artist στο 3ο Διεθνές Street Art Festival ArtWalk 3
Ξεκίνησε και όπως κάθε χρόνο φέρνει παλμό και χρώμα στην Πάτρα. Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras ArtWalk 3 υποδέχεται την 3η κατά σειρά τοιχογραφία με την πρώτη γυναίκα Street Artist για φέτος, την Christina Angelina. Η Αμερικανίδα βρίσκεται ήδη στην οδό Πάφου 1 από τις 19 Μαΐου και μέχρι σήμερα δημιουργεί για τους φαν και μη έως της Street Art.
Ποια είναι καλλιτέχνιδα
Η Christina Angelina γεννήθηκε και μεγάλωσε στην γειτονιά Venice της California των ΗΠΑ.
Με πολλά ερεθίσματα από διαφορετικά είδη τεχνών, η ίδια επέλεξε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Στην εφηβεία της ξεκίνησε να πουλά έργα της σε φίλους και περαστικούς, ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε της σπουδές της στην σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο του UCLA ενώ πήρε και το πτυχίο της στην φωτογραφία από το Art Centre College of Design. Πριν ξεκινήσει την παθιασμένη της ενασχόληση με την Street Art, καταπιάστηκε με το σχέδιο, την ζωγραφική και το graphic design.
Η καλλιτέχνιδα εστιάζει σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες γιατί επιθυμεί να δημιουργεί εκτός περιγραμμάτων και ορίων. Δεν ακολουθεί τους κανόνες και γι’ αυτό τον λόγο ονομάστηκε και Starfighter (η μαχήτρια των αστεριών). Αυτό που την παθιάζει στις τοιχογραφίες είναι πως οι τοίχοι στην πόλη διέπονται από το αναπάντεχο, το μη ελεγχόμενο, το μη προγραμματισμένο, μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καμβά δίχως χωρικά και γεωγραφικά όρια. Οι προσωπογραφίες, στην δουλεία της, αποπνέουν μία έντονη δυναμικότητα ενώ συνομιλούν με το αστικό τοπίο, όπου λειτουργεί σαν πηγή έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα. Προτιμά να καθιστά «ζωντανές» τα εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης έχοντας ως κυρίαρχο εργαλείο στην δουλειά της, το spay.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες της Street Art, όπως Fin DAC, Ease One, SEK, Hueman και Kevin Ledo. H Nike, Nylon Magazine, Heineken και Microsoft έχουν υποστηρίξει το έργο της.
Το 2012, ολοκλήρωσε μια σειρά σχεδίων για τον οίκο Christian Louboutin στο Neiman Marcus του Beverly Hills. Πέρα από το Los Angeles, έχει δημιουργήσει τοιχογραφίες στο Βερολίνο, το Μαϊάμι, το Ρενό, την Ν.Υόρκη, το Μπέλφαστ και το Σάο Πάολο. Βρίσκεται για πρώτη φορά στην Πάτρα στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras|ArtWalk 3.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κωστής Καρατζάς μιλά για τη μετάβαση του Greek Foundation από την ψηφιακή πλατφόρμα στον φυσικό χώρο
Θεσσαλονίκη, Οκτώβρης, 18 special λόγοι
Από το διάβασμα αργά τη νύχτα και τα μηνύματα σε επαγγελματικές κάρτες, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ αφήνει -προσωρινά- πίσω της δεκαετίες φοιτητικών αναμνήσεων
Σε εξέλιξη η μετατόπιση των αγωγών φυσικού αερίου. Ορίζοντας ολοκλήρωσης ο Μάρτιος του 2027
Εντυπωσιακά αερόστατα και μοναδικά Night Glow Shows στον Μύλο Ματσόπουλου
Οι «πάνκηδες» του Μεσαίωνα, τα βέβηλα τραγούδια του 12ου, ο θείος Έρνεστ και ο Φιντέλ, στην Αλεξάνδρου Σβώλου
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μάς καλεί στο Pink Together, αποδεικνύοντας ότι η φροντίδα του εαυτού μας παραμένει μια πράξη αγάπης
Η ανάπλαση του ΦΙΞ και το μεσοπολεμικό αποτύπωμα του Brick Expressionism στη Θεσσαλονίκη
Χάρη, μίλα λίγο για Θεσσαλονίκη που θέλω κάτι να δω!
Ο Χάρης Θεοφράστου εκστασιάζεται όταν ακούει να ουρλιάζουν τα πιτσιρίκια από τα σχολεία της Ικτίνου
Τράπεζες, καπνός, μνήμες, σαμπάνιες και Kodak
Η εμπειρία ενός Silent Book Party
Τελικά, χαρακτηρίζει τον Θεσσαλονικιό το «χαλαρά»;
Mήπως πολυτέλεια στην πόλη είναι απλώς η ελευθερία να συνυπάρχουμε;
Αστικές διαδρομές με τη δημοσιογράφο, ραδιοφωνική παραγωγό και συγγραφέα
Ζωγραφικές δίπλα στη θάλασσα από την πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Mataroa
Ένα «πράσινο» αίνιγμα της Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη αποκτά μια διαφορετική έκθεση για τη street art
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.