Περιβαλλον

Ένα δελφίνι μαγεύει τον κόσμο στις ακτές της Βαλτικής

Ο Ντέλε, το δελφίνι, είναι ένας σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μία διάσημη τουριστική ατραξιόν στο Λίμπεκ-Τραβεμίντε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bαλτική: Ένα δελφίνι μαγεύει τον κόσμο στις ακτές
© Unsplash

Bαλτική: Το διάσημο δελφίνι Ντέλε

Δεν είναι μόνο ένας σταρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ένας επισκέπτης στο Λίμπεκ-Τραβεμίντε, τον οποίο λατρεύουν οι τουρίστες. Εδώ και οκτώ μήνες, ο Ντέλε, το δελφίνι, συναρπάζει τα πλήθη στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο Ντέλε κάνει τα άλματά του υπό τις επευφημίες εκατοντάδων ανθρώπων που μαζεύονται στις ακτές του καναλιού.

Ανάμεσά τους, όχι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι, αλλά και επαγγελματίες ελπίζουν να τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία. Στις ομάδες του Facebook της περιοχής δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς μία δημοσίευση για τον Ντέλε, την εποχή που αυτός βγαίνει για τις βόλτες του.

Τον Δεκέμβριο, ο Ντέλε ήταν και πάλι στο Τραβεμίντε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, όμως οι θεατές ήταν λίγοι. Αλλά ο ενθουσιασμός όσων βρίσκονταν εκεί ήταν ίδιος. «Χαίρομαι διπλά που τον βλέπω εδώ», λέει η Μπιάνκα Βενγκ από το Αννόβερο. Η Βενγκ είχε ξαναδεί το δελφίνι πριν από δύο χρόνια – τότε είχε πετύχει τον Ντέλε στο Σβέντμποργκ τηςΔανίας, όπου επίσης μαζεύονταν πολλοί άνθρωποι για να τον θαυμάσουν.

Ένας υπάλληλος της ακτοφυλακής εξηγεί πως το δελφίνι ακολουθεί τις ρέγγες που ταξιδεύουν σε κοπάδια – και τέτοιες υπάρχουν αρκετές στο Τραβεμίντε. Μιας και το ψάρεμα ρέγγας έχει μειωθεί, ο Ντέλε μπορεί να φάει περισσότερο – ένας περαστικός αστειεύεται πως πλέον το δελφίνι δεν μπορεί να κάνει άλματα διότι έχει παχύνει υπερβολικά.

Το τουριστικό γραφείο της περιοχής χαίρεται πολύ με τον ενθουσιασμό των επισκεπτών. Όπως λέει μία εκπρόσωπος, ο Ντέλε δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως τουριστική ατραξιόν, όμως «στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει τρομερή πέραση – και αυτό είναι κάτι από το οποίο επωφελείται το Τραβεμίντε». Γι’ αυτό και η ίδια ελπίζει πως το δελφίνι θα μείνει καιρό στην περιοχή.

Πηγή: DW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ