Περιβαλλον

MYTILINEOS: Για έναν «πράσινο» πλανήτη και ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά

Καινοτόμα βιωματικά προγράμματα για μαθήτριες και μαθητές, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ 874
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
MYTILINEOS:

Αφιέρωμα ΕΚΕ και Περιβάλλον 2023: Η MYTILINEOS Energy & Metals επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση των νέων με βιωματικά προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον 

Έχοντας ως προτεραιότητά της το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η MYTILINEOS Energy & Metals επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την πληροφόρηση, αφύπνιση και ευαισθητοποίησή τους με στόχο ένα πράσινο πλανήτη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμβάλλει στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί ορίζονται από τον ΟΗΕ, μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών που ενισχύουν την αρμονία συνύπαρξης με τις τοπικές κοινότητες αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ανάμεσα στα οχτώ καινοτόμα βιωματικά προγράμματα για το σχολικό έτος 2022-2023, που θα ωφελήσουν περισσότερους από 14.000 μαθητές, τα παρακάτω είναι τα άμεσα συνυφασμένα με την ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης και της δράσης για το κλίμα (παγκόσμιος στόχος βιώσιμης ανάπτυξης).

Πρόγραμμα: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Τεχνολογία Υδρογόνου

Η MYTILINEOS, αντιλαμβανόμενη τη δυναμική της εκπαιδευτικής μεθόδου S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics), αλλά και την αναγκαιότητα του ευρύτερου εκσυγχρονισμού των ελληνικών σχολείων, παρέχει εξοπλισμό «Gigolight and Solar Enegry» και «Gigo Wind Power» σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές να αναπτύξουν τη φαντασία τους αλλά και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα να μάθουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη σημασία της «πράσινης» ενέργειας. Σε συνεργασία με τη WRO Hellas συνεχίζει την προσφορά της σε συνολικά 20 σχολεία ωφελώντας περισσότερους από 1.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

MYTILINEOS

Πρόγραμμα: Green Future

Η MYTILINEOS εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον φορέα «We4all» υλοποιώντας το πρόγραμμα Green Future, που εστιάζει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Το σχολικό έτος 2022-2023 εκπαιδεύονται περισσότεροι από 700 μαθητές και μαθήτριες του νομού Αττικής εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και πώς μπορούμε να ζούμε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άσκηση/δενδροφύτευση στον χώρο του σχολείου με αποτέλεσμα τα παιδιά να αποτυπώνουν ακόμα πιο καλά τη γνώση που απέκτησαν. 

Πρόγραμμα: Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στα Σχολεία

Σε μία ακόμα νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με τον φορέα No Waste21, υλοποιείται  το πρόγραμμα Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στα Σχολεία, αποσκοπώντας σε δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 20 Δημοτικά σχολεία του Νομού Βοιωτίας, για περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, αλλά και εκπαιδευτικούς με σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων σε θέματα κυκλικής οικονομίας και των μηδενικών αποβλήτων με έμφαση στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

MYTILINEOS

Πρόγραμμα: Πλανήτης Μέλισσα

Το πρόγραμμα «Πλανήτης Μέλισσα» αξιοποιεί εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εισηγητές, οι οποίοι μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και ενδεικτικό μελισσοκομικό εξοπλισμό, φέρνουν τη μαθητική κοινότητα σε επαφή με τον κόσμο της μέλισσας και της μελισσοκομίας, καθώς και τη σχέση της μέλισσας με το περιβάλλον, την προσφορά της, τα προϊόντα της, τους κινδύνους που την απειλούν. Η εταιρεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Αττικής υλοποιεί το πρόγραμμα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, για συνολικά 15 σχολεία των νομών Αττικής και Βοιωτίας, ωφελώντας περισσότερους από 1.000 μαθητές.

Γίνεται φανερό ότι οι πρωτοβουλίες της MYTILINEOS προσεγγίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας με την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης σε τομείς νέων τεχνολογιών στα σχολεία, καθώς και προγράμματα ανάπτυξης των επαγγελματικών δεξιοτήτων της νέας γενιάς. Από τους βασικούς της πυλώνες δεν μπορούσε να λείπει το φυσικό περιβάλλον, καθώς ένας καλύτερος πλανήτης σηματοδοτεί ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ