- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ σκουπιδιών το τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη - Συγκεντρώθηκαν 1700 τόνοι απορριμμάτων από το κέντρο
Ρεκόρ σκουπιδιών καταγράφηκε το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο, λόγω της εξόδου των κατοίκων και των επισκεπτών, των υπαίθριων γλεντιών σε καταστήματα, των γιορτών που στήθηκαν σε σπίτια και της ανταλλαγής δώρων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα συγκεντρώθηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης περίπου 1700 τόνοι απορριμμάτων.
«Είχαμε μία αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σύγκριση με άλλα εορταστικά τριήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιακώβου, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκαν στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ.
«Οι 1700 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν μόνο από τους πράσινους και τους μπλε κάδους, χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να υπολογίζουμε τα γυάλινα μπουκάλια, και μόνο από το ιστορικό κέντρο και ορισμένες οδικές αρτηρίες στην Ε' και Δ' δημοτική κοινότητα, αφού η υπηρεσία λόγω των αργιών υπολειτουργούσε. Η υπόλοιπη αποκομιδή σε γειτονιές γίνεται κανονικά από σήμερα το πρωί» είπε ο αντιδήμαρχος.
Προσθέτει, ωστόσο, πως η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αναμένει ανάλογη εικόνα στη Θεσσαλονίκη και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. «Από τον όγκο των σκουπιδιών στην πόλη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης από εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Από τη μία μας χαροποιεί και από την άλλη ως υπηρεσία μας κρατάει σε εγρήγορση για να είναι καθαρή η πόλη» συμπλήρωσε ο κ. Ιακώβου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ένα δυσμενές σενάριο, η άνοδος της στάθμης μπορεί να φτάσει έως και τα 1,8 μέτρα
Αυτό που θεωρείς σκουπίδι, είναι γκουρμέ γεύμα για τις πεταλούδες
Δεύτερος πιο θερμός ο φετινός Μάρτιος στην Ευρώπη
Οι ουσίες PFAS, η ρύπανση και οι εναλλακτικές λύσεις
Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι η κλιματική κρίση καθιστά τις ακραίες θερμοκρασίες θανατηφόρες
Το εξελικτικό «οικογενειακό δέντρο» τουςν ίσως είναι πολύ πιο περίπλοκο
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν νέα παγκόσμια ρεκόρ θερμοκρασίας
Αυξανόμενες ανησυχίες για την άγρια ζωή - Έκκληση για πανεθνικά μέτρα
Τα έντομα με τον τόσο μικροσκοπικό εγκέφαλο διαθέτουν εκπληκτική νοημοσύνη
Το προϊόν, προς έκπληξη πολλών, δεν έχει οσμή
Τι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο της ζωής μας για να αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές κρίσεις
Οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις ήταν περιορισμένες
Η ΕΕ καθυστερεί την πλήρη απαγόρευση PFAS – Εξαιρέσεις για κρίσιμους τομείς και βιομηχανία
Η ανθρώπινη ρύπανση «δηλητηριάζει» τους καρχαρίες με ναρκωτικά και φάρμακα
Σοκαριστικά στοιχεία από την IQAir - Σωματίδια έως και 13 φορές πάνω από τα όρια του ΠΟΥ
Καταστροφές φραγμάτων, απώλειες σε χλωρίδα και πανίδα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
«Μοναδικό. Όπως και εμείς.»
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί για νέα ρεκόρ θερμοκρασίας μέσα στο 2026
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Αν και οι πόλεις σφύζουν από ενήλικα πτηνά, τα νεογέννητα παραμένουν «φαντάσματα» - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.