Περιβαλλον

Ακτιβίστρια παρενόχλησε τον φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο επειδή έτρωγε σε ακριβό εστιατόριο (βίντεο)

Η γυναίκα είναι μέλος της Αnimal Rebellion

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ντέβιντ Ατένμπορο
O Ντέβιντ Ατένμπορο © ΕPA/Andy Rain

Ντέιβιντ Ατένμπορο: Δέχθηκε παρενόχληση από ακτίβιστρια σε εστιατόριο

Μια ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής συνελήφθη αφού φέρεται να πλησίασε τον Σερ Ντέιβιντ Ατενμπορο ο οποίος δειπνούσε σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin στη νότια ακτή της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Ντόρσετ δήλωσε ότι η Έμα Σμαρτ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μετά από ένα περιστατικό στο Catch At The Old Fish Market στο Γουέιμουθ.  Η γυναίκα προκάλεσε αναστάτωση και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους αστυνομικούς αφού της ζήτησαν να αποχωρήσει από το εστιατόριο.

Η Animal Rebellion, η ομάδα διαμαρτυρίας που υποστηρίζει την Σμάρτ δήλωσε ότι η ακτιβίστρια πλησίασε το τραπέζι όπου δειπνούσε ο Σερ σε μια προσπάθεια να του παραδώσει μια επιστολή. Σύμφωνα με την οργάνωση στόχος της ακτιβίστριας ήταν το εστιατόριο Catch λόγω του ακριβού μενού του.

Η ίδια ανέφερε «Το Catch είναι σύμβολο της υπερβολής και της ανισότητας στον σημερινό κόσμο, το Weymouth έχει μέσους μισθούς από τους χαμηλότερους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατρέχει τεράστιο κίνδυνο από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Ωστόσο, αυτό το εστιατόριο εξακολουθεί να συνεχίζει τη δραστηριότητά του ως συνήθως εν μέσω της χειρότερης κρίσης κόστους ζωής που πολλοί θα βιώσουν ποτέ. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μια σειρά ντοκιμαντέρ που να μας δείχνει ότι χάνουμε περίπου 150 είδη που εξαφανίζονται παγκοσμίως κάθε μέρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δράση. Ο σερ Ντέιβιντ βρίσκεται σε μοναδική θέση για να πει την αλήθεια για την κρίση της βιοποικιλότητας».

Ο Ατένμπορο θεωρείται από πολλούς Βρετανούς ως εθνικός θησαυρός της χώρας τους, αν και ο ίδιος δεν προτιμά αυτό τον όρο. Το 2002, το όνομα του συμπεριλήφθη στον κατάλογο των 100 Μεγαλύτερων Βρετανών μετά από ψηφοφορία του BBC σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο νεότερος αδερφός του σκηνοθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Ρίτσαρντ Ατένμπορο, βαρόνο του Ατένμπορο, καθώς και μεγαλύτερος αδερφός του παράγοντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Τζον Ατένμπορο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ