- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω από 100 νεκρές φάλαινες σε παραλίες της Αυστραλίας (βίντεο)
Τι προκάλεσε την εκατόμβη των θαλάσσιων θηλαστικών
Στην Αυστραλία 250 φάλαινες παγιδεύτηκαν σε παραλίες στην Τασμανία. Τουλάχιστον οι μισές έχουν εκβραστεί νεκρές.
Με νεκρές φάλαινες γέμισαν ολόκληρες παραλίες στην Αυστραλία. Όπως μετέδωσε το Sky News, περίπου 230 φάλαινες πιλότοι εντοπίστηκαν να έχουν εξοκείλει σε ακτές στην Τασμανία, στα δυτικά του νησιού.
Αξιωματούχοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι μόνο οι μισές φαίνεται να είναι ακόμη ζωντανές, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωσή τους.
«Μια ομάδα, αποτελούμενη από 230 φάλαινες, εξόκειλε κοντά στο λιμάνι Μάκαρι» δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της πολιτείας της Τασμανίας. Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι περίπου τα μισά ζώα είναι ζωντανά».
Ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις ακτές, καταγράφοντας δεκάδες φάλαινες να βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος μιας τεράστιας παραλίας.
Γιατί εξοκείλουν οι φάλαινες σε ακτές της Αυστραλίας - Είχε συμβεί το ίδιο πριν από δύο χρόνια στην Τασμανία
Πριν από σχεδόν δύο χρόνια στην ίδια περιοχή είχαν εκτυλιχθεί παρόμοιες εικόνες, όταν είχαν εξοκείλει σχεδόν 500 φάλαινες πιλότοι, από τις οποίες είχαν επιβιώσει μόλις οι 100.
Επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός πως ομάδες κητών εξοκείλουν αφού αναζητούν τροφή πολύ κοντά στις ακτές. Οι φάλαινες πιλότοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα και συχνά ακολουθούν μέλη της ομάδας τους που περιπλανώνται, φθάνοντας μια ανάσα από τις ακτές.
Υπενθυμίζεται ότι το 2018 τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει τα βίντεο με τις 145 φάλαινες στη γειτονική Νέα Ζηλανδία που εκβράστηκαν και πέθαναν αβοήθητες στη στεριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Με μια μέτριας έντασης βροχόπτωση παρουσιάζονται προβλήματα και επιπτώσεις που δεν έπρεπε να υπάρχουν»
Τι εκτιμά καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Νέες μορφές κατοίκησης, συλλογικές λύσεις και περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ»
«Όταν αντίκρυσα για πρώτη φορά τη θάλασσα»
Μυρμήγκια που εγκαταλείπουν την αποικία τους, κατσαρίδες που παύουν να προσπαθούν να ξεφύγουν και τρωκτικά που χάνουν τον φόβο της γάτας
Πότε η εξοικείωση με τον άνθρωπο γίνεται ανησυχητική
Το εντυπωσιακό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, το Ρίμινι φιλοξενεί τη διεθνή διοργάνωση με επίκεντρο την κυκλική οικονομία, τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες και τη βιώσιμη ανάπτυξη
Η όχι και τόσο «παράξενη» ιστορία τους
Παρά τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής του, ο αγαπημένος καρχαρίας της Μπουσάν επιστρέφει διαρκώς
Οι νεές προβλέψεις του ΟΗΕ
Η ιστορία μιας θάλασσας από πλαστικό, μιας κόκκινης ντομάτας και ενός απρόσμενου αγροτικού θαύματος.
Ο The Krank εξηγεί πώς γεννήθηκε η εικαστική παρέμβαση που προειδοποιεί για την απειλή των εξορύξεων
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.