Περιβαλλον

Πάνω από 100 νεκρές φάλαινες σε παραλίες της Αυστραλίας (βίντεο)

Τι προκάλεσε την εκατόμβη των θαλάσσιων θηλαστικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
falaines-tasmania

Στην Αυστραλία 250 φάλαινες παγιδεύτηκαν σε παραλίες στην Τασμανία. Τουλάχιστον οι μισές έχουν εκβραστεί νεκρές.

Με νεκρές φάλαινες γέμισαν ολόκληρες παραλίες στην Αυστραλία. Όπως μετέδωσε το Sky News, περίπου 230 φάλαινες πιλότοι εντοπίστηκαν να έχουν εξοκείλει σε ακτές στην Τασμανία, στα δυτικά του νησιού.

Αξιωματούχοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι μόνο οι μισές φαίνεται να είναι ακόμη ζωντανές, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

«Μια ομάδα, αποτελούμενη από 230 φάλαινες, εξόκειλε κοντά στο λιμάνι Μάκαρι» δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της πολιτείας της Τασμανίας. Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι περίπου τα μισά ζώα είναι ζωντανά».

Ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις ακτές, καταγράφοντας δεκάδες φάλαινες να βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος μιας τεράστιας παραλίας.

Sperm whales wash up on shores of Tasmania’s King Island
At least 14 sperm whales wash up dead on southern Australian island

Γιατί εξοκείλουν οι φάλαινες σε ακτές της Αυστραλίας - Είχε συμβεί το ίδιο πριν από δύο χρόνια στην Τασμανία

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια στην ίδια περιοχή είχαν εκτυλιχθεί παρόμοιες εικόνες, όταν είχαν εξοκείλει σχεδόν 500 φάλαινες πιλότοι, από τις οποίες είχαν επιβιώσει μόλις οι 100.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός πως ομάδες κητών εξοκείλουν αφού αναζητούν τροφή πολύ κοντά στις ακτές. Οι φάλαινες πιλότοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα και συχνά ακολουθούν μέλη της ομάδας τους που περιπλανώνται, φθάνοντας μια ανάσα από τις ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει τα βίντεο με τις 145 φάλαινες στη γειτονική Νέα Ζηλανδία που εκβράστηκαν και πέθαναν αβοήθητες στη στεριά.

Whales stranded on Tasmania’s west coast

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ