Περιβαλλον

Ο λαγός μπροστά στο δάσος της Δαδιάς που καίγεται (εικόνα)

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Έβρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο λαγός στη Δαδιά με φόντο το φλεγόμενο δάσος στον Έβρο
Ο λαγός στη Δαδιά με φόντο το φλεγόμενο δάσος στον Έβρο ©saveagreekstray

Ο λαγός μπροστά στη φωτιά στη Δαδιά. Η φωτογραφία που συγκλονίζει και το μήνυμα της ομάδας «Save a Greek Stray» για τα άγρια ζώα που πλήττονται από την πυρκαγιά.

Ο λαγός μπροστά στη φωτιά που καίει το δάσος της Δαδιάς. Η φωτογραφία που δείχνει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην Άγρια Πανίδα δεν σταματά να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η ομάδα «Save a Greek Stray» την έδωσε στη δημοσιότητα.

Το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα στην Ευρώπη, με σπάνια άγρια πουλιά να φτιάχνουν τις φωλιές τους και ζαρκάδια και λύκους να βρίσκουν καταφύγιο στην πυκνή βλάστηση. Όλα αυτά πριν από τη μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει για ένα ακόμη 24ωρο.

Στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία με τον λαγό και τη φωτιά στη Δαδιά, επισημαίνεται ότι τα άγρια ζώα που γλιτώνουν από τις φλόγες, είναι αναγκασμένα να εγκαταλείψουν τις καμένες εκτάσεις, προσεγγίζοντας κατοικημένες περιοχές.

«Όσα άγρια ζώα επιβιώσουν αναγκαστικά θα εκτοπιστούν, θα πλησιάσουν οικισμούς και χωριά. Μην τα ενοχλείτε, μην τα πλησιάζετε. Αφήστε όσο νερό μπορείτε όπου μπορείτε, και δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν με το να μην τα ενοχλείτε καθόλου. Και ας οδηγούμε με προσοχή, ειδικά το βράδυ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο λαγός και η φωτιά στη Δαδιά - Η ανάρτηση στα social media και η συγκλονιστική φωτογραφία

«Στάχτη έγινε το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Καίγεται συνεχόμενα εδώ και τέσσερις μέρες. Καίγεται και η Βάλια Κάλντα, ο σημαντικότερος βιότοπος της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα. Κάηκε το βουνό της Πεντέλης, καίγεται η Λέσβος, καίγονται περιοχές στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Να πούμε για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα; Να πούμε ελευθερώστε τα έστω και μην τα αφήσετε να καούνε δεμένα και εγκλωβισμένα; Να πούμε για τα άγρια ζώα που μετριούνται πλέον στα δάχτυλα;

»Όσα άγρια ζώα επιβιώσουν αναγκαστικά θα εκτοπιστουν, θα πλησιάσουν οικισμούς και χωριά. Μην τα ενοχλείτε, μην τα πλησιάζετε. Αφήστε όσο νερό μπορείτε όπου μπορείτε, και δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν με το να μην τα ενοχλείτε καθόλου. Και ας οδηγούμε με προσοχή, ειδικά το βράδυ. Τότε θα κυκλοφορούν τα περισσότερα, όσα έχουν μείνει ζωντανά τουλάχιστον. Αφού σώθηκαν από την φωτιά, ας μην καταλήξουν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Καλό κουράγιο σε όλους και μακάρι σε μερικά χρόνια να μπορούμε ακόμα να αναπνέουμε».

Στάχτη έγινε το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Καίγεται συνεχόμενα εδώ και τέσσερις μέρες. Καίγεται και η Βάλια Κάλντα, ο...

Posted by Save a Greek Stray on Sunday, July 24, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ