Περιβαλλον

Ρεκόρ ζέστης για μήνα Μάιο στο Μόντρεαλ - Πόσο έδειξε ο υδράργυρος

Ενώ πριν από 3 εβδομάδες έριχνε χιόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε στο Μόντρεαλ για τον μήνα Μάιο
Ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε στο Μόντρεαλ για τον μήνα Μάιο/© Pixabay

Σε επίπεδα ρεκόρ για μήνα Μάιο η ζέστη στο Μόντρεαλ - Πόσο έδειξαν τα θερμόμετρα.

Στο Μόντρεαλ καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Μάιο.

Ειδικότερα, το Μόντρεαλ γνώρισε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 τη θερμότερη ημέρα στην ιστορία του για τον μήνα Μάιο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά.

Η χθεσινή θερμοκρασία ήταν η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη μητρόπολη του Κεμπέκ, προσεγγίζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 37,6 βαθμών (1η Αυγούστου 1975). «Χθες, ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα έντονη, ήταν μια ημέρα που καταγράφηκαν ρεκόρ σε πολλές περιοχές του Κεμπέκ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάιμον Λέγκολτ, μετεωρολόγος του Environnement Canada. Το προηγούμενο ρεκόρ για τον μήνα Μάιο στο Μόντρεαλ (34,7 βαθμοί) είχε καταγραφεί στις 26 Μαΐου του 2010.

«Βρισκόμαστε ακόμη στον μήνα Μάιο κι αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτό το κύμα ζέστης είναι ότι είναι ισχυρό», συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος περιγράφοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν το Κεμπέκ και το Οντάριο από τις αρχές της εβδομάδας.

Το φαινόμενο προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς οι κάτοικοι του Μόντρεαλ είδαν νιφάδες χιονιού να πέφτουν πριν από σχεδόν 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κάνει περισσότερη ζέστη ακι από τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είναι ένα κύμα πολύ μεγάλης ζέστης για το Μόντρεαλ», υπογραμμίζει ο Λέγκολτ.

Στο Οντάριο, η πρωτεύουσα Οτάβα, έσπασε το ρεκόρ για τις 27 Μαΐου 2020 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ