- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με αφορμή τις τελευταίες θεσμικές εξελίξεις στα θέματα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο) πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση για το μέλλον της πράσινης μετακίνησης στη χώρα μας.
«Παρότι στην ηλεκτροκίνηση βρισκόμαστε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο υπάρχουν κάποια εμπόδια νομοθετικού περιεχομένου που εμποδίζουν την διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Σήμερα γίνεται μια προσπάθεια κάποια από αυτά να αρθούν» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο Δρ. Γεώργιος Αγερίδης.
Η αρχή γίνεται με τον νόμο που απαλλάσσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το φόρο πολυτελείας. Στη συνέχεια επιτρέπεται η εγκατάσταση φορτιστών στα πρατήρια καυσίμων, στους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους στάθμευσης καθώς επίσης στα ΚΤΕΟ και στα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Ο κ. Αγερίδης τα χαρακτήρισε « ως θετικά βήματα που βοηθούν την επιχειρηματικότητα στην εισαγωγή αυτοκινήτων και στη συναρμολόγηση, συνεισφέροντας στην έξοδο από την κρίση».
Ο σκοπός του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο είναι η διάδοση εναλλακτικών μορφών καθαρής ενέργειας των οχημάτων, ως αποτελεσματικού εργαλείου προστασίας του περιβάλλοντος και μέσου βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας. «Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θεωρούνται ο καλύτερος παράγοντας για την αξιοποίηση των ΑΠΕ για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγερίδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που διδάσκει στην πράξη διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία στα νησιά
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Πώς ο πόλεμος δηλητηριάζει λαούς που δεν πολεμούν
«Καμπανάκι» από το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό
Η σωτηρία του ποταμού και το μέλλον των ρεμάτων της Αττικής
Στην παραλία του Καρτερού
Πώς γίνεται η περίεργη αυτή σύνδεση
Όλο το νέο χωροταξικό σχέδιο
Η διαχείριση των υδατικών πόρων και το πρόβλημα της λειψυδρίας για την ελληνική γεωργία
Η γεωλογική διεργασία που μπορεί να «σπάσει» στα δύο την αφρικανική ήπειρο
Για μια Αθήνα βιώσιμη και ανθεκτική: Προκλήσεις και στρατηγικές του αστικού χώρου
Έως και πέντε φορές ισχυρότερη η θέρμανση από την ψύξη
Μελέτη σε γρύλους ανατρέπει τα δεδομένα: Φροντίζουν τα τραύματά τους όπως τα κατοικίδια
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το λεγόμενο magnetite sand
«Για πρώτη φορά σε αυτόν τον αιώνα, δεν χρειάζεται να φανταζόμαστε»
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η μείωση του χάσματος θα μπορούσε να περιορίσει τη θνησιμότητα λόγω κλίματος έως και 30%
Πρόκειται για τεχνητές ενώσεις που αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 1940
Ο εμβληματικός φυσιοδίφης γιορτάζει έναν αιώνα ζωής - Πώς η αποχή από το κόκκινο κρέας τον κρατά ακμαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.