- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Βραζιλία «σκοτώνει» τα δάση της
Τετραπλασιάστηκε η αποψίλωση τον Ιούλιο - Πόσο ευθύνεται ο πρόεδρος Μπολσονάρου;
Βραζιλία: Η αποψίλωση των δασών σχεδόν τετραπλασιάστηκε τον Ιούλιο σε ετήσια βάση.
Η αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία τον Ιούλιο σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αποκαλύπτουν επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη και επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, παρότι αυτό αμφισβητείται συστηματικά από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά.
Το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE), ο δημόσιος οργανισμός ο οποίος είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί την αποψίλωση των δασών στην Αμαζονία, έκανε λόγο περί εκδάσωσης 2.254 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα, από 596,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Ιούλιο του 2018, ήτοι διαπίστωσε αύξηση 278% μέσα σ’ έναν χρόνο.
Δεδομένα του INPE που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο περί αύξησης κατά 88% της αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς. Οι δασικές περιοχές που αποψιλώθηκαν έφθασαν τα 6.833 τετραγωνικά χιλιόμετρα τους 12 προηγούμενους μήνες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον ίδιο οργανισμό.
Η κυβέρνηση καθαίρεσε πρόσφατα τον Χικάρντου Γκαλβάου, τον διευθυντή του INPE, ο οποίος κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση του Μπολσονάρου ότι διέσπειρε «ψευδή» δεδομένα για να «παίξει το παιγνίδι των ΜΚΟ».
Για τον Μπολσονάρου, τον αρχηγό του Κράτους, δηλωμένο αμφισβητία της επιστημονικής συναίνεσης για τις κλιματικές αλλαγές, τα δεδομένα που καταγράφουν την πρόσφατη ραγδαία αύξηση της καταστροφής των δασών στη Βραζιλία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και «αμαυρώνουν την εικόνα» της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.