Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες Σπετσιώτες, εθελοντές, μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και πλήθος πολιτών παρευρέθηκαν στην αναδάσωση του νησιού των Σπετσών, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Η δενδροφύτευση, μία πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών, υπό την έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου και με την υποστήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ, έλαβε χώρα σε μήκος 2,5χλμ στον περιφερειακό δρόμο του νησιού, σε μια γνώριμη και αγαπημένη διαδρομή για τους συμμετέχοντες των αγώνων. Κλιμάκιο του Δασαρχείου Πόρου, αλλά και δασολόγοι της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, του αρχαιότερου περιβαλλοντικού συλλόγου της χώρας, έδωσαν οδηγίες για να φυτευτούν τα 1200 δέντρα που συγκέντρωσαν οι συμμετέχοντες. Η εταιρία DHL, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της «One, Τwo, Τree» που έχει στόχο να φυτευτούν 1.000.000 δέντρα σε όλο τον πλανήτη μέσα στο 2018, συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτή τη προσπάθεια, τόσο με τη μεταφορά των δένδρων, όσο και με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που εθελοντικά ταξίδεψαν από την Αθήνα για να βοηθήσουν.
Μετά την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη δήλωσε: «Θα θέλαμε να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν στον ευγενή σκοπό της αναδάσωσης του αγαπημένου μας νησιού, τον Δήμο, τους Σπετσιώτες, τους εθελοντές, τα σχολεία του νησιού και τους πολιτες. Νιώθουμε εξαιρετικά χαρούμενοι για την παρουσία τους».
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την σημερινή κοινωφελή ενέργειά μας, για τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει, και ειδικά την νέα γενιά που δείχνει τον δρόμο. Να ευχαριστήσουμε την Οργανωτική Επιτροπή του Spetses mini Marathon για την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν και αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον!»
Η αναδάσωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών Κιτάντζης ΑΕ, του Μακεδονικού Χαλβά, των Coca-Cola και ΑΥΡΑ και της Χρυσής Ζύμης.
Φωτό: Νίκος Καρανικόλας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.