Περιβαλλον

ECOVOICE: Το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Οι Ευρωπαίοι πράσινοι συζήτησαν στην Αθήνα τις πράσινες προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29558-66960.jpg

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το ετήσιο συνέδριο τους στην Αθήνα. Έτσι το Σαββατοκύριακο που πέρασε πάνω από 350 βουλευτές και στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και προσωπικότητες όπως ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και η Ρεβέκκα Χαρμς, βρέθηκαν στην Αθήνα και συζήτησαν τις πράσινες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας των Ευρωπαίων Πράσινων από την αρχή της κρίσης. Οι προτάσεις των λύσεων που προωθούνται από τους Πράσινους από το 2010 αποτέλεσαν και στο συνέδριο της Αθήνας τον πυρήνα των συζητήσεων. Οι αποφάσεις του συνεδρίου έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες και στις κυβερνήσεις τους, για την επείγουσα ανάγκη ενεργειών ενάντια στην ανεπάρκεια του Ευρωπαϊκού συστήματος όλο αυτό τον καιρό που διαρκεί η κρίση.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι τόνισαν ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την έλλειψη δημοκρατικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να επανακαθοριστούν οι σχέσεις μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος σε ένα κοινό πρόγραμμα που να δημιουργεί ελπίδα στους ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να δημιουργήσουν πολιτικές για τους ανέργους ενθαρρύνοντας την μετακίνηση τους στην Ευρώπη, θα πρέπει να δημιουργήσουν δίκαιο φορολογικό σύστημα και ένα σύστημα κοινωνικής δικαιοσύνης που να είναι σεβαστό από τους ευρωπαίους πολίτες.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έδωσαν έμφαση στον καθορισμό των κατώτατων ευρωπαϊκών στάνταρ στον τομέα των μισθών, των συντάξεων, της ανεργίας και την έλλειψη ασφάλισης υγείας που η ανεργία συνεπάγεται. Ένα αξιοπρεπές επίπεδο κοινωνικής προστασίας δηλαδή του ευρωπαίου πολίτη. «Εάν στην Ευρώπη δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα μπορέσει να υπάρξει έξοδος από την κρίση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τους ομιλητές. «Μέχρι τώρα έχουν βοηθηθεί οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. Τεράστια ποσά διατέθηκαν για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόδοση στην κοινωνία. Οι πολίτες των χωρών που χτυπήθηκαν από την κρίση δεν βλέπουν πλέον την Ευρώπη ως λύση των προβλημάτων. Το αντίθετο. Οι Πράσινοι πρέπει να προβάλουν τις λύσεις της κοινωνικής Ευρώπης με επίκεντρο το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Είναι ο μόνος τρόπος για την έξοδο από την κρίση» ανέφεραν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές.

Επιπλέον στο συνέδριο εκτός από την οικονομική και κοινωνική κρίση που απειλεί το μέλλον της Ευρώπης συζητήθηκαν θέματα όπως τα ψηφιακά δικαιώματα, η μετανάστευση και οι πράσινες προτάσεις που θα αποτελέσουν την πραγματική διέξοδο από την κρίση. Έμφαση επίσης δόθηκε και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ