- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Δήμος Αθηναίων: 43 σχολικές αυλές γίνονται πιο πράσινες και δροσερές
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει το πράσινο σε 43 σχολικές αυλές, δημιουργώντας οάσεις δροσιάς με τη φύτευση 229 δέντρων και 1.238 θάμνων.
Στην αισθητική και μικροκλιματική αναβάθμιση 43 σχολικών μονάδων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, δημιουργώντας βιώσιμες οάσεις δροσιάς για τη σχολική κοινότητα.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων στοχεύει στην προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς.
Οι παρεμβάσεις, τις οποίες υλοποίησε η Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας για την περίοδο 2025-2026, περιελάμβαναν τη φύτευση 229 νέων δέντρων, 1.238 θάμνων και ανθόφυτων, καθώς και τη συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου.
Παράλληλα, δημιουργήθηκαν σχολικοί λαχανόκηποι και τοποθετήθηκαν νέα συστήματα σκίασης. Κομβικό στοιχείο του εγχειρήματος υπήρξε ο συμμετοχικός σχεδιασμός, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί συνδιαμόρφωσαν τις προτάσεις για τη χωροθέτηση των παρεμβάσεων, ενισχύοντας την ενεργό εμπλοκή των παιδιών.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, η προσπάθεια για πιο πράσινα σχολεία ενδυναμώνει παράλληλα το αστικό οικοσύστημα και την περιβαλλοντική παιδεία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., Βαγγέλης Μαρινάκης, υπογράμμισε τη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική κρίση.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος ASCEND, με τη σύμπραξη της ΔΑΕΜ Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., το οποίο προωθεί την κλιματική ουδετερότητα σε επίπεδο γειτονιάς μέσα από συμμετοχικές δράσεις για την ενέργεια, την κινητικότητα και τις πράσινες υποδομές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.