Life in Athens

Δήμος Αθηναίων: 43 σχολικές αυλές γίνονται πιο πράσινες και δροσερές

Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει το πράσινο σε 43 σχολικές αυλές, δημιουργώντας οάσεις δροσιάς με τη φύτευση 229 δέντρων και 1.238 θάμνων.
Ο Δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει 43 σχολικές αυλές με νέες πράσινες υποδομές © City of Athens

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει το πράσινο σε 43 σχολικές αυλές, δημιουργώντας οάσεις δροσιάς με τη φύτευση 229 δέντρων και 1.238 θάμνων.

Στην αισθητική και μικροκλιματική αναβάθμιση 43 σχολικών μονάδων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, δημιουργώντας βιώσιμες οάσεις δροσιάς για τη σχολική κοινότητα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων στοχεύει στην προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς.

Οι παρεμβάσεις, τις οποίες υλοποίησε η Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας για την περίοδο 2025-2026, περιελάμβαναν τη φύτευση 229 νέων δέντρων, 1.238 θάμνων και ανθόφυτων, καθώς και τη συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν σχολικοί λαχανόκηποι και τοποθετήθηκαν νέα συστήματα σκίασης. Κομβικό στοιχείο του εγχειρήματος υπήρξε ο συμμετοχικός σχεδιασμός, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί συνδιαμόρφωσαν τις προτάσεις για τη χωροθέτηση των παρεμβάσεων, ενισχύοντας την ενεργό εμπλοκή των παιδιών.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, η προσπάθεια για πιο πράσινα σχολεία ενδυναμώνει παράλληλα το αστικό οικοσύστημα και την περιβαλλοντική παιδεία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., Βαγγέλης Μαρινάκης, υπογράμμισε τη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος ASCEND, με τη σύμπραξη της ΔΑΕΜ Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., το οποίο προωθεί την κλιματική ουδετερότητα σε επίπεδο γειτονιάς μέσα από συμμετοχικές δράσεις για την ενέργεια, την κινητικότητα και τις πράσινες υποδομές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LAMDA Development
Το The Ellinikon άνοιξε τις πύλες του στο κοινό με το πιο σύγχρονο Αθλητικό Πάρκο της Ελλάδας

Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY