Δήμος Αθηναίων: Μάχη κατά του βανδαλισμού - Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκατάστασης φωτιστικών
Χάρης Δούκας: «Ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών»
Ο Δήμος Αθηναίων αποκαθιστά 110 βανδαλισμένα LED φωτιστικά - Δούκας: Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους - Η ασφάλεια δεν διαπραγματεύεται.
Σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αποκατάστασης των βανδαλισμένων φωτιστικών LED που έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη την πόλη προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.
Συνολικά, 110 φωτιστικά νέου τύπου έχουν υποστεί βανδαλισμούς, παρά τους συνεχείς ελέγχους και την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας του Δήμου Αθηναίων.
Ενδεικτικά, στην πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα, η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού καθάρισε πρόσφατα οκτώ φωτιστικά σώματα από μουτζούρες. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκαν νέοι βανδαλισμοί: ένα φωτιστικό βάφτηκε, ενώ τέσσερα καταστράφηκαν πλήρως, με ζημιές στους εσωτερικούς μηχανισμούς τους.
Παρά τις δυσκολίες, η προσπάθεια αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί 41.503 παλιά φωτιστικά σώματα με σύγχρονα LED, καλύπτοντας το 95% του δικτύου της πόλης.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο με σύγχρονες υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας. Ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών και της προσπάθειας να γίνει η πόλη μας πιο λειτουργική και πιο ασφαλής. Συνεχίζουμε με συνέπεια να αποκαθιστούμε τις ζημιές, γιατί η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους. Τον σεβόμαστε. Δεν τον καταστρέφουμε. Η δέσμευσή μας για μια πιο φωτεινή Αθήνα γίνεται πράξη».
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Γραμματικογιάννης, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, τόνισε: «Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού προχωρά σε συνεχείς δράσεις καθαρισμού βανδαλισμένων φωτιστικών σωμάτων. Είναι πολύ σημαντικό οι δημότες να επικοινωνούν με τον Δήμο, έτσι ώστε να μπορούμε να αυξομειώνουμε την ένταση, χωρίς να χρειάζεται να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Κανένα στενό δεν θα μείνει χωρίς φωτισμό».
Ο Δήμος Αθηναίων δίνει έμφαση στην ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και ποιότητας ζωής. Σε περιοχές με αυξημένη δραστηριότητα εστίασης, παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτισμού έως και -50%,ανάλογα με τις ανάγκες της γειτονιάς και την ώρα της ημέρας. Οι επαγγελματίες και πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου Αθηναίων στο 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), για αιτήματα και παρατηρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Με απόφαση Χάρη Δούκα, παραχωρείται για 5 χρόνια σε μη κερδοσκοπικούς φορείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.