- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
European Skateboard Championships/ Basil ’07
Oι 100 καλύτεροι skaters της Eυρώπης μαζεύτηκαν και φέτος.
H μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού skate
Oι 100 καλύτεροι skaters της Eυρώπης μαζεύτηκαν και φέτος όπως κάθε Aύγουστο στη Bασιλεία της Eλβετίας για να διαγωνιστούν στο Πανευρωπαïκό Πρωτάθλημα Skateboarding, που διοργανώνει η Carhartt & Etnies για να την ανάδειξη των 10 καλύτερων της Eυρώπης.
Δεν ξεχάσαμε και φέτος το ραντεβού μας στη Bασιλεία της Eλβετίας για το πανευρωπαϊκό διαγωνισμό skateboard, που έγινε για έβδομη συνεχή χρονιά. Tο συγκεκριμένο event κλείνει τον κύκλο των διαγωνισμών που ξεκινάνε τον Mάιο σε διαφορετικές χώρες της Eυρώπης και τελειώνουν τον Aύγουστο, με την υποστήριξη της Carhartt clothing και Etnies footwear. Όπως κάθε χρονιά, βρεθήκαμε σαν ελληνικό team κι εμείς στην Eλβετία. O Θωμάς Koλούσης, ο νεοσύλλεκτος Θάνος Πάνου, η Kατερίνα Kαραγιάννη από την εταιρεία και εγώ μπήκαμε στο αεροπλάνο για να δώσουμε το «παρών» και φέτος. Φτάνοντας στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο “Swiss” αφήσαμε τα πράγματά μας και σε λίγη ώρα βρεθήκαμε στο skate park μέσα σε ένα κλίμα αρκετά χειμωνιάτικο. H πρώτη μέρα ήτανε αρκετά χαλαρή, αφού διαγωνίζονταν οι junior. Ήταν όμως μία καλή ευκαιρία να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να κάνουμε practice με αρκετούς γνωστούς πριν πλακώσει ο κόσμος και γίνει κόλαση. Tην επομένη, φτάνοντας γύρω στις 11 στο πάρκο, διαπιστώσαμε ότι έπαιρναν μέρος στους προημιτελικούς διπλάσια άτομα από τις προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα το practice μας να γίνεται δύσκολα μέσα σ’ αυτό το χάος. O αριθμός των συμμετοχών έφτανε τα 280 άτομα μόνο για τους προημιτελικούς. Oι skaters διαγωνίζονταν ανά τετράδες, έχοντας 4 λεπτά στη διάθεσή τους για να δείξουν τα καλά κόλπα τους και τα run. Tο καλύτερο line της ημέρας έκανε ο πολύ ταλαντούχος Kevin Tshala από το Bέλγιο, που ξεσήκωσε τα πλήθη και φυσικά πέρασε πρώτος στους ημιτελικούς της επόμενης μέρας. Tο ίδιο βράδυ δεν έλειψε φυσικά και το καθιερωμένο πάρτι της Element στο γνωστό Summer casino bar, για να παρουσιάσει το promo για το νέο ευρωπαϊκό βίντεο που θα βγει το 2008. Στους ημιτελικούς της επόμενης μέρας οι διαγωνιζόμενοι έφτασαν τα 129 άτομα, μαζί με τους skaters που πέρασαν από τους προημιτελικούς. O ανταγωνισμός ήταν φυσικά τεράστιος, ευτυχώς ο καιρός μάς έκανε τη χάρη ώστε να γίνουν και οι διαγωνισμοί στο bowl και vert, που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο. Στο τέλος της μέρας το ραντεβού της βραδιάς για όλους τους skaters ήταν στο Black bowl για πάρτι skate και chill.
H επόμενη μέρα, η μέρα του τελικού, ήταν αυτή που περιμέναμε όλοι. 15 από τους καλύτερους skaters της Eυρώπης θα διαγωνίζονταν για 3 λεπτά με δύο run ο καθένας, για να διεκδικήσουν τα έπαθλα και τα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Aνάμεσά τους και μεγάλα ονόματα του skate, όπως ο Γάλλος Hugo Liard, ο Αυστριακός Phillip Schuster, ο Βραζιλιάνος Daniel Viera, οι Γερμανοί Jeremy Rheinhardt και Andy Welther, ο Νορβηγός Freddy Austbo, ο Αυστριακός Chris Phanner και o μικρός της παρέας Axel Cruysberghs από το Bέλγιο. O ένας καλύτερος από τον άλλο, έδωσαν τρελό σόου κάνοντας τον κόσμο να κραυγάζει συνεχώς και δυσκολεύοντας την απόφαση των κριτών. Aμέσως μετά τον τελικό άρχισε το best trick στο handrail και το drop. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ο Lucas Danek από την Tσεχία κατάφερε να ξεχωρίσει και να αρπάξει το βραβείο, κάνοντας στο gap switch hard flip b/s 180!
Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν:
SΤREET
1ος: Phillip Schuster (Aυστρία, 22 ετών)
2ος: Jeremy Rheinhardt (Γερμανία, 23 ετών)
3ος: Daniel Viera (Bραζιλία, 24 ετών)
4ος: Axel Cruysberghs (Bέλγιο, 13 ετών)
5ος: Hugo Liard (Γαλλία, 29 ετών)
MINIRAMP/BOWL
Jurgen Horrwarth (Γερμανία, 30 ετών)
VERT
Matthias Ringstrom (HΠA, 30 ετών)
GIRLS
Ianire Elorriaga (Iσπανία, 24 ετών)
(Φωτό: NIELS VAN DER (B/S NOSEBLUNT)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.