- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δήμος Αθηναίων: Kαμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους κοινόχρηστους χώρους του Εμπορικού Τριγώνου
Tι δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης
Δήμος Αθηναίων: Kαμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους 8 νέους πεζόδρομους και στις 4 πλατείες που θα ανακατασκευαστούν στο Εμπορικό Τρίγωνο
Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται, μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το καθεστώς χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος μικρών και μεγάλων έργων ανακατασκευής, συντήρησης και προστασίας των υποδομών στο Ιστορικό Τρίγωνο.
Το νέο πρόγραμμα ολοκληρώνει τις πιλοτικές παρεμβάσεις (2019 -2020) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανακατασκευή πλατειών όπως της Αγίας Ειρήνης και της Καρύτση, τη δημιουργία των, θεσμοθετημένων από τη δεκαετία του 1990 (αλλά μη υλοποιημένων) πεζοδρόμων, τον ανασχεδιασμό και την ανακατασκευή των υπαρχόντων πεζοδρόμων.
Παράλληλα προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους, αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου.
Πριν από την έναρξη των εργασιών, που θα προσθέσουν επιπλέον ελεύθερο χώρο στην καρδιά της πόλης, η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ρύθμιση η οποία προβλέπει ρητά, ότι για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα δοθεί καμία νέα άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν.
«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Σε ποια σημεία θα ισχύσει η αναστολή χορήγησης νέων αδειών
Συγκεκριμένα η μη χορήγηση νέων αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου την επόμενη τριετία, αφορά τα εξής σημεία:
- Τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται.
- Τους νέους -υπό κατασκευή- πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλ. Καρύτση μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας, από́ Λέκκα έως Βουλής, και Άνθιμου Γαζή́ (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ΄90).
- Τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και τον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.
Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φιλοσοφία αναστολής της χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, εδράζεται στην πεποίθηση μας ότι πρέπει να διατηρηθούν οι μικτές χρήσεις. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει μέσα στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο τα υπάρχοντα καταστήματα να αντικατασταθούν από άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος».
Αντίστοιχο μέτρο αναστολής έκδοσης αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που είχε θετικά αποτελέσματα, είχε ληφθεί κατά την πρώτη φάση των έργων στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.