Life in Athens

Η «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στο 2ο Λύκειο Αλίμου

Μια νέα τοιχογραφία στολίζει την πόλη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στο 2ο Λύκειο Αλίμου

Οι SpyLex Design δημιούργησαν την «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στον τοίχο του 2ου Λυκείου Αλίμου.

Μια εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στους τοίχους του 2ου Λυκείου Αλίμου, χαρίζοντας ζωντάνια σε μια ολόκληρη γειτονιά της πόλης. Πρόκειται για μια τοιχογραφία που αναπαριστά την «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ και έχει δημιουργηθεί από τους καλλιτέχνες SpyLex Design. Η ξεχωριστή αυτή τοιχογραφία είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης, ομορφαίνοντας τις μέρες των Αλιμιωτών στην «Κλούβα», αλλά και τις νύχτες τους στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη».

Η «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στο 2ο Λύκειο Αλίμου

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για την ξεχωριστή αυτή δημιουργία στο 2ο Λύκειο, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η Τέχνη ημερώνει, παρηγορεί, βοηθάει με τη συγκίνηση να ξαναβρίσκουμε την ψυχή μας πέρα από τα μικρά και ασήμαντα. Γι’ αυτό και προσπαθούμε ως Δημοτική αρχή να φέρουμε σ’ επαφή τους κατοίκους του Αλίμου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά με την Τέχνη. Η συνεργασία μας με τους street artists SpyLex άρχισε όταν τους αναθέσαμε να ντύσουν τα μουντά κουτιά των ΚΑΦΑΟ με γνωστά έργα τέχνης. Μάλιστα, φωτογραφία ενός τέτοιου κουτιού της πόλης μας που απεικόνιζε "Το δωμάτιο" αναρτήθηκε στον λογαριασμό του περίφημου Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Κι επειδή όλοι θαυμάζουμε και αγαπούμε τον Βαν Γκογκ, είπαμε να στολίσει η "Έναστρη Νύχτα" ένα Λύκειό μας κι έτσι να έχουν τα παιδιά που φοιτούν εκεί μια ξεχωριστή προσλαμβάνουσα εικαστικής παιδείας».

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Έναστρη Νύχτα», αυτός ο αριστουργηματικός πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ένα από τα καλύτερα έργα του, αποτελεί τον μαγνήτη του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο φωτογραφίζονται μπροστά της. Παγκοσμίως άλλωστε η «Έναστρη Νύχτα» του διάσημου ζωγράφου, με την πρωτοποριακή σύλληψη και εκτέλεση της ιδέας του «ολοζώντανου ουρανού», υποβάλλει τον θεατή σε έναν κατακλυσμό συναισθημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ