Life in Athens

Η νέα, εντυπωσιακή τοιχογραφία του Epsilon στον Βύρωνα

«Ένα κομμάτι μιας ongoing ιδέας που αφορά ένα σύνολο από mural με διάφορα αγαπημένα πτηνά, την οποία έχω ονομάσει Funky Feathers» όπως λέει ο mural artist

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τοιχογραφία του Epsilon στον Βύρωνα
© Γιώργος Αραπέκος

O mural artist Epsilon (Γιάννης Ερμίδης) μιλά για τη νέα του τοιχογραφία στο προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

Μια καινούργια όμορφη και χαρούμενη τοιχογραφία στολίζει πλέον το προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. Δημιουργός της είναι ο mural artist Epsilon (Γιάννης Ερμίδης) και καμβάς ο τοίχος παρακείμενης πολυκατοικίας. Έντονα χρώματα, μορφές και σχήματα προσφέρουν ευχαρίστηση και καλοκαιρινή διάθεση στους θεατές μεταμορφώνοντας παράλληλα τους τοίχους της πόλης.

Όπως δήλωσε στην Athens Voice ο καλλιτέχνης Epsilon - Γιάννης Ερμίδης, «το έργο είναι ένα κομμάτι μιας ongoing ιδέας που αφορά ένα σύνολο από mural με διάφορα αγαπημένα πτηνά, την οποία έχω ονομάσει Funky Feathers. Σε αυτά τα mural προσπαθώ να αναδείξω μορφές, χρώματα και σχήματα και τον συνδυασμό τους σε μια γραφιστικής αισθητικής σύνθεση! Το αποτέλεσμα είναι πολύχρωμοι τοίχοι, χαμόγελα και θετική σκέψη στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε!»

Η τοιχογραφία του Epsilon στον Βύρωνα
© Γιώργος Αραπέκος

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του  8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα κ. Θέμης Τέγος επισήμανε, μιλώντας στην Athens Voice: «Γνωρίσαμε το έργο του Epsilon και από το έργο του στο πλαίσιο του 2ου Street art festival της πόλης μας. Ήταν μεγάλη η χαρά μας να συνεργαστούμε μαζί του για μια εντυπωσιακή τοιχογραφία σε τοίχο πολυκατοικίας που φαίνεται στο προαύλιο του σχολείου μας. Ο Γιάννης Ερμίδης έδωσε ξανά χρώμα και ζωή σε μια επιφάνεια 80 τ.μ, δημιουργώντας το μεγαλύτερο υπαίθριο έργο τοιχογράφησης στο σχολείο μας. Στόχος μας είναι ο χώρος του σχολείου να είναι ευχάριστος, φιλικός, δημιουργικός, προκλητικός για τα μάτια και την φαντασία των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο το σχολικό  περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει σαν μέσο εκπαίδευσης, επιδρώντας και συνδιαμορφώνοντας την νοητική ανάπτυξη του παιδιού σε ψυχοπνευματικό επίπεδο».

Epsilon - Γιάννης Ερμίδης: Λίγα λόγια για τον mural artist

Είναι εικονογράφος και graffiti artist από την Αθήνα. Δουλεύει ως senior graphic designer.  Στον ελεύθερο του χρόνο πέρα από graffiti, συλλέγει - δημιουργεί (και εκδίδει) τα δικά του κόμικς. Η δουλειά του είναι σαφώς επηρεασμένη από την 9η τέχνη και τη pop κουλτούρα, καθώς από το 2013 και έπειτα συμμετέχει σταθερά σε όλα τα big Comic Con Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Epsilon δημιουργεί τη νέα του τοιχογραφία στον Βύρωνα
© Γιώργος Αραπέκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ