- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων επιστρέφει τον Μάιο με πάνω από 300 δωρεάν εκδηλώσεις
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Το Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων επιστρέφει τον Μάιο με πάνω από 300 δωρεάν εκδηλώσεις και σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων φέρνει τον Μάιο περισσότερες από 300 δωρεάν εκδηλώσεις στην καρδιά της πόλης.
Από την 1η έως και τις 31 Μαΐου 2026, το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας, εκτείνεται σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.
«Φέτος τον Μάιο, έχουμε περισσότερους από 300 λόγους για να απολαύσουμε την Αθήνα μαζί. Πεζόδρομοι, πλατείες, άλση και πάρκα, γκαλερί, αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα και κινηματογράφοι υποδέχονται την πιο μεγάλη γιορτή της Άνοιξης. Μουσική, εικαστικά, παραστάσεις, υπαίθριες προβολές, δράσεις ευεξίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, γαστρονομικές εμπειρίες και θεματικοί περίπατοι συνυπάρχουν σε ένα μωσαϊκό που αναδεικνύει την πολυμορφία της Αθήνας. Αυτό είναι το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. Ελάτε να νιώσουμε την ενέργεια και τον παλμό της Αθήνας. Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
«Στόχος μας και φέτος είναι να φέρουμε τον πολιτισμό πιο κοντά στους πολίτες, αξιοποιώντας κάθε σημείο της πόλης ως χώρο έκφρασης και συνάντησης. Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων δημιουργεί εμπειρίες που απευθύνονται σε όλους, ενισχύοντας την καθημερινή σχέση των ανθρώπων με τον δημόσιο χώρο και τον σύγχρονο πολιτισμό», τονίζει από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ελισσαίος Σαρμάς.
Ελεύθερη είσοδος σε 300 + εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου», η Αθήνα γιορτάζει με περισσότερες από 300 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: από τη jazz μπάντα από τη Βόρεια Καρολίνα στον Εθνικό Κήπο και την παράσταση της Κρατικής Σχολής Χορού στην ταράτσα του Αρσακείου, μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα μεγάλα πάρτι σε Λυκαβηττό, Ζάππειο και Κεραμεικό, τα αυθεντικά λαϊκά πανηγύρια και τις θερινές προβολές αγαπημένων ταινιών. Και φυσικά την πανηγυρική έναρξη, την Πρωτομαγιά, με το καθιερωμένο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος και πολλά ακόμα.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://cityfestival.thisisathens.org/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.