Life in Athens

Δύο εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις

LOAF & Lebaniz Blonde

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76117-153394.jpg

LOAF  - I love my Monster

Τη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου η Gallery@Sarri12 αρχίζει το χειμερινό της πρόγραμμα με την πρώτη ατομική έκθεση του LOAF. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μία σειρά πορτρέτων από τέμπερα, ακρυλικά σπρέι και μαρκαδόρους σε καμβά και σε χαρτί, κάποια από αυτά, προσχέδια έργων του που συχνά συναντάμε στους δρόμους της Αθήνας. Πρόκειται για μια νέα γενιά Cyborgs που φέρει μεν χαρακτηριστικά αρχαίων πολιτισμών όπως τα tribal τατουάζ της φυλής των Μαορί ή μοτίβα από το ημερολόγιο των Αζτέκων, τα οποία ο καλλιτέχνης προσεγγίζει με τεχνικές γραφιστικής και αναφορές σε καλλιτέχνες όπως ο Dali, ο Picasso, ο Hieronymus Bosch και ο M.C. Escher. Εμπνεόμενος κυρίως από τη φύση, τα ζώα και τις ανθρώπινες σχέσεις o LOAF (LOve Against Fear) προτείνει στην ουσία μια νέα γραφή για έναν κόσμο αμφιταλαντευόμενο ανάμεσα σε ένα σημαντικό παρελθόν και ένα αβέβαιο μέλλον.

n

n

n

Info: Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, 20:00 - 23:00

Διάρκεια: 11 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2014

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 12:00 - 17:00

Διεύθυνση: Σαρρή 12, Ψυρρή, Αθήνα

LEBANIZ BLONDE / Beyond the Canvas (Η ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΕ vol. 2)

Το ίδιο βράδυ το Σκορδ-Art γεμίζει με τα συνθήματα της Lebaniz Blonde. Γνωστή από τα: «Μπρουκ, ο Ριτζ δεν θα γίνει δικός σου ποτέ. Τέιλορ», «Ο κώλος της Μαντόνα έπεσε, ο καπιταλισμός πότε;», «Εγώ είμαι και πιο Λαίδη και πιο Γκάγκα. Άντζελα» αλλά και πολλά άλλα, η Lebaniz Blonde (ψευδώνυμο που πήρε από τίτλο τραγουδιού των Thievery Corporation) μεταφέρει τα «τσιτάτα» της από τους αθηναϊκούς δρόμους σε μικρής κλίμακας επιφάνειες και χρηστικά αντικείμενα. 

Είτε παραφράζοντας στίχους και δημοφιλείς ατάκες, είτε παίζοντας με αναγραμματισμούς ονομάτων από ποπ είδωλα, η καλλιτέχνης στοχεύει, πάντα με βάση το χιούμορ, να «σταμπάρει» τη καθημερινότητα προβληματίζοντας το υποσυνείδητο σε δεύτερη ανάγνωση.

n

Stencils, sticker slapping, upcycling, θερμοκόλληση και decoupage σε puzzles, μαγνητάκια, κοσμήματα, πλαστικά τραπεζομάντιλα, τραπεζάκια, αυτοκόλλητα, τσάντες και t - shirts τα οποία χρησιμοποιούνται ως μετανεωτερικός καμβάς. 

Info: Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, 20:00 - 23:00

Διάρκεια: 11 Σεπτεμβρίου - 12 Οκτωβρίου 2014

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 18:00

Σάββατο και Κυριακή, 13:00 - 18:00

Διεύθυνση: Επικούρου 16, Ψυρρή, Αθήνα

Επιμέλεια: Αντωνάκης Χριστοδούλου

n

Πλέον στην πιάτσα, την Πέμπτη την αποκαλούν μικρό Σάββατο, οπότε αρπάξτε μερικούς φίλους και ελάτε να βολτάρετε στην Σαρρή απολαμβάνοντας τα εικαστικά τον δύο εκθέσεων με ένα ποτήρι λευκό κρασί, καλωσορίζοντας δυστυχώς ή ευτυχώς το φθινόπωρο.

Be there..

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.