Life in Athens

L’atelier Du Parfum: Ανακαλύψτε έναν κόσμο αρωμάτων

Ποια είναι η νέα πραγματικότητα στην boutique αρωμάτων της Σκουφά;

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
ΤΕΥΧΟΣ 742
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κατάστημα L'Atelier du Parfum
Το κατάστημα L'Atelier du Parfum

Ξανά μαζί: Το κατάστημα L’ atelier Du Parfum άνοιξε ξανά με όλα τα νέα μέτρα προστασίας.

Οι ημέρες της καραντίνας είναι πίσω μας πια και τώρα μπορούμε να επισκεφθούμε ξανά τα αγαπημένα μας μαγαζιά και να ψωνίσουμε όσα μας φτιάχνουν την ημέρα. Ένα από αυτά είναι το L’ atelier Du Parfum στο οποίο μπορούμε να βρούμε μοναδικά αρώματα από το εξωτερικό και υπέροχα premium αντικείμενα για το σπίτι. Επειδή όμως ακόμα και τώρα πρέπει να προσέχουμε ακολουθώντας κάποιους κανόνες προστασίας, συναντήσαμε την ιδιοκτήτρια Τζένη Αθανασοπούλου, για να μάθουμε ποια είναι η νέα πραγματικότητα στην boutique αρωμάτων της Σκουφά.

Η ιδιοκτήτρια του L'Atelier du Parfum, Τζένη Αθανασοπούλου
Η ιδιοκτήτρια του 'Atelier du Parfum, Τζένη Αθανασοπούλου

Αρχικά πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία του L’atelier du Parfum. 
Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφθηκα το χωριό των αρωμάτων στο GRASSE. Εκεί εμπνεύστηκα να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα κατάστημα με πολύ ψαγμένα αρώματα, κεριά και αρωματικά χώρου με αέρα Μεσογείου. Τελικά, διαπιστώνω και η ίδια πως πρόκειται για φιλοσοφία τρόπου ζωής, αναμνήσεις και διαθέσεις που ξυπνούν από ευωδιαστές μυρωδιές. Το άρωμα άλλωστε θέλει τέχνη για να δημιουργηθεί και η επιλογή του είναι προσωπικό statement.
Φέρνουμε από Γαλλία τη FRAGONARD PARFUMEUR, μια ιστορική αρωματοποιία 150 χρόνων που έχει και μουσείο αρωματοποιίας, και τη NICOLAI PARFUMEUR, με υψηλής αισθητικής unisex αρώματα που δεν μοιάζουν με κανένα. Από την Ιταλία εισάγουμε την ERBARIO TOSCANO και χειροποίητα κεριά από την MIGONE  και τη LUMEN. Από την Ισπανία την CARNER BARCELONA καθώς και τα αρώματα της πιο lifestyle παραλίας στην Μεσόγειο, της BESO BEACH. Παράλληλα φέρνουμε και premium, μοναδικά αντικείμενα για το σπίτι, αφού θέλουμε να μεταμορφώσουμε σταδιακά το Atelier du Parfum σε ένα unique concept store. Για παράδειγμα, φέτος το καλοκαίρι φέρνουμε χειροποίητα μοκασίνια και loafers. 

Τι είναι αυτό που το ξεχωρίζει στην προτίμηση του κόσμου;
Κάποιος είχε πει ότι η όσφρηση έχει την ίδια δύναμη με τη μουσική. Εμείς εδώ προσφέρουμε μια οσφρητική εμπειρία, όπου και η ματιά είναι εξαιρετικά σημαντική. Έχω επιμεληθεί προσωπικά κάθε γωνιά του καταστήματος με πράγματα και ιδέες που ανακάλυψα στα ταξίδια μου. Οι πελάτες μας ξέρουν ότι μόνο σε εμάς θα βρουν τα συγκεκριμένα brands που έχουν συναντήσει στα ταξίδια τους. Μπαίνουν στο Αtelier πελάτες και λένε: «Είχαμε πάει στη Φλωρεντία και πήραμε το PEPPE NERO, τι ωραία που το έχετε». Το άρωμα δημιουργεί μνήμη και η μνήμη νοσταλγία κι αυτό το θεωρούμε πολύ σημαντικό!

Το κατάστημα L'Atelier du Parfum
Το κατάστημα L'Atelier du Parfum

 
Η ενασχόλησή σας ήταν πάντα σχετική με την αρωματοποιία; 
Εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιούμαι στα media. Ωστόσο, είχα πάντα μεγάλη αγάπη για τα αρώματα και πριν από 7 χρόνια αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να δημιουργήσω μια μοναδική boutique αρωμάτων στην Αθήνα, ισάξια με εκείνες στη Γαλλία και την Ιταλία.

Το εκ νέου άνοιγμα του καταστήματός σας, μετά την καραντίνα, έχει φέρει αλλαγές στον τρόπο που εξυπηρετείτε τους πελάτες;
Φυσικά! Έχουμε προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων, στη «Φάση Β» που λένε. Ο πελάτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής για να μπει και να αρωματιστεί. Αφότου μπει, είναι βέβαιο ότι θα του φτιάξει η διάθεση.
 
Ποια μέτρα προστασίας έχετε εφαρμόσει;
Η προστασία των πελατών και των υπαλλήλων μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Τηρούμε σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, αν όχι και παραπάνω. Τηρούμε το όριο πελατών ανά τετραγωνικό καθώς και τους νέους κανόνες υγιεινής. Το κατάστημα απολυμαίνεται συχνά και υπάρχει αντισηπτικό, γάντια και μάσκες για όσους πελάτες επιθυμούν. Βέβαια σε εμάς η επιλογή αγοράς γίνεται με την όσφρηση, οπότε δεν είναι ακριβώς εύκολο να φοράνε μάσκα. 

Το κατάστημα L'Atelier du Parfum
Το κατάστημα L'Atelier du Parfum

Έχει αλλάξει ο τρόπος που ο κόσμος δειγματίζεται τα προϊόντα;
Βέβαια, ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι θα τους δείχνουμε εμείς τα προϊόντα και θα τους τα κρατάμε να τα μυρίσουν, ώστε τα δείγματα που υπάρχουν στο χώρο να μην αλλάζουν πολλά χέρια.
 
Τα αρώματα Fragonard Parfumeur, που έχετε στο μαγαζί, έρχονται από μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως το Παρίσι ή η Γκρας. Είναι όλα διαθέσιμα αυτή την περίοδο ή έχετε μειωμένους κωδικούς λόγω της καραντίνας που ισχύει ακόμα στη Γαλλία;
Είναι διαθέσιμα τα περισσότερα, γιατί όταν κλείσαμε πλησίαζε το Πάσχα και είχαμε ήδη κάνει εισαγωγή. Ωστόσο, χρειάστηκε να κάνουμε νέες παραγγελίες και οι Γάλλοι μάς εξυπηρέτησαν άμεσα, παρόλο που το εργοστάσιο στο Grasse ήταν κλειστό. Τολμώ να πω ότι οι εισαγωγές έγιναν πιο γρήγορα από πριν.

Το κατάστημα L'Atelier du Parfum
Το κατάστημα L'Atelier du Parfum

 
Ισχύει το ίδιο και για τα ιταλικά bio προϊόντα Erbario Toscano και τα  ισπανικά Carner Barcelona, που διαθέτετε στο κατάστημά σας;
Ναι, ακριβώς το ίδιο! Η κρίση ένωσε τους ανθρώπους.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε πλέον από την παραλαβή μέχρι την τοποθέτησή τους στο κατάστημα; Υπάρχει διαδικασία απολύμανσης;
Όλα τα προϊόντα μάς έρχονται σε σφραγισμένα κουτιά, που σημαίνει ότι βρίσκονται εκεί ήδη για μία εβδομάδα. Εμείς, κατά την παραλαβή, τα ανοίγουμε με γάντια, τα απολυμαίνουμε εξωτερικά και μετά από δύο ημέρες τα τοποθετούμε στα ράφια.

L’atelier Du Parfum, Σκουφά 16 & Ηρακλείτου, 2112136340, latelierduparfum.gr
Fb: L’ Atelier du Parfum

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ