Life in Athens

Μέσα στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ»

Δείτε τις εικόνες έπειτα από 10 μήνες εργασιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
amfitheatro-miltiadis-evert_1280.jpg
Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» © Δήμος της Αθήνας

Δείτε τις εικόνες μέσα από το ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ».

Έπειτα από 10 μήνες εργασιών ανακαίνισης, παραδίδεται στο κοινό το νέο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» προς τιμήν του δημάρχου του 1987, κατά της διοίκησης του οποίου ιδρύθηκε ο πρώτος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο «Αθήνα 9.84», ο οποίος στεγάζεται -μαζί με το αμφιθέατρο- στο ιστορικό Αεριοφυλάκιο 1.

amfitheatro-miltiadis-evert_2.jpg
Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» © Δήμος της Αθήνας

Το αμφιθέατρο χωρητικότητας -πλέον- 300 θέσεων, πλήρως προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, με τη νέα υπερυψωμένη σκηνή του, διαθέτει οπτικοακουστικό εξοπλισμό για να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές, παραστάσεις θεάτρου και χορού, performances, συναυλίες σύγχρονης και κλασικής μουσικής. Παράλληλα, οι νέες του υποδομές και η εγκατάσταση μεταφραστικού συστήματος μπορούν να  ανταποκριθούν στις ανάγκες διεθνών διοργανώσεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών συνεδρίων και ημερίδων.

Παράλληλα, με την ανακαίνιση επιτεύχθηκε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι  η  οροφή του αποτελείται από 564 κομμάτια ενισχύοντας την παθητική ακουστική του χώρου, ενώ τα ζεστά υλικά και ο διάχυτος φωτισμός συνθέτουν μια σύγχρονη, πολύ ιδιαίτερη αισθητική και το κάνουν τόσο ξεχωριστό όσο αρμόζει σε ένα σήμα-κατατεθέν, σε ένα τοπόσημο για ολόκληρη την πόλη.

amfithatero-miltiadis-evert_3.jpg
Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Τη λειτουργία του νέου αμφιθεάτρου «Μιλτιάδης Έβερτ» συμπληρώνουν δύο νέα φουαγιέ με καφέ, καθιστικό, γκαρνταρόμπα και οθόνες με δυνατότητα live-streaming από την κεντρική αίθουσα.

amfitheatro-miltiadis-evert_1.jpg
Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» © Δήμος της Αθήνας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ