- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το FameLab αναζητά τον επιστήμονα που θα ταξιδέψει στη Βρετανία
Αν έχεις πάθος για την επιστήμη και επικοινωνιακή δεινότητα, δήλωσε τώρα συμμετοχή
Ο διαγωνισμός FameLab του British Council και του HUB Science ψάχνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα τον επιστήμονα-μεγάλο νικητή για το 2020
Στην επιστήμη, όταν έχει μπροστά σου ένα κοινό, δεν έχει μόνο σημασία να γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο σου. Είναι εξίσου σημαντικό να μπορείς να τραβήξεις το ενδιαφέρον του κοινού με τον τρόπο που παρουσιάζεις την εκάστοτε θεματική, αλλά και να βοηθήσεις τον κάθε θεατή να κατανοήσει πλήρως τα όσα λες, ανεξαρτήτως του δικού του επιστημονικού επιπέδου και γνωστικού εύρους.
Έναν νέο επιστήμονα, που να καταφέρνει να πετύχει όλα τα παραπάνω, αναζητά ο FameLab. Ο διαγωνισμός του British Council, που στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το HUB Science, ανακαλύπτοντας εδώ και 13 χρόνια ανθρώπους διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, με σταθερό κοινό τους σημείο το πάθος και την επικοινωνιακή τους δεινότητα, αλλά και τις μετέπειτα ευκαιρίες εξέλιξης που ανοίχτηκαν μπροστά τους.
Το FameLab, λοιπόν, επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά αυτόν τον Φεβρουάριο, ώστε να αναδείξει τους επιστήμονες που αρχικά θα βρεθούν στον ελληνικό τελικό και στη συνέχεια τον μεγάλο νικητή που θα ταξιδέψει στη Βρετανία. Ας πάρουμε, όμως, τη διαδικασία από την αρχή· οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει και, αφότου υποβάλεις τη δική σου, το επόμενο βήμα είναι οι προκριματικοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα. Εκεί, μέσα σε ένα διάστημα τριών το πολύ λεπτών, θα πρέπει να παρουσιάσεις το επιστημονικό θέμα της επιλογής σου με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα έχει δύο λεπτά για να σου θέσει ερωτήσεις και στο τέλος θα ανακοινώσει ποιοι θα βρεθούν στον τελικό της Αθήνας.
Αυτός θα έρθει την άνοιξη ως μέρος του Athens Science Festival 2020 Στην Τεχνόπολη. Εκεί κερδισμένοι θα βγουν περισσότεροι από ένας. Αν καταφέρεις να βρεθείς στην τελική δεκάδα του τελικού, μέσω των προκριματικών, θα έχεις ήδη κερδίσει ένα δωρεάν διήμερο Masterclass στην επικοινωνία από Βρετανούς ειδικούς, ενώ αν η κριτική επιτροπή σε κατατάξει στους τρεις φιναλίστ ή το κοινό σε αναδείξει ως τον αγαπημένο του, θα πάρεις στα χέρια σου δώρα τεχνολογίας, συνολικής αξίας 1000€.
Βέβαια, νικητής θα είναι μόνο ο ένας και, εκτός από όλα τα παραπάνω, θα αποκτήσει και μία μοναδική εμπειρία. Τον Ιούνιο θα ταξιδέψει στη Βρετανία με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ώστε να βρεθεί στο Cheltenham Festival και να συμμετάσχει στο International FameLab 2020 μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων χωρών.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Προκριματικοί γύροι: Ιωάννινα (Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, 11:00 – ο χώρος δεν έχει ανακοινωθεί), Αθήνα (Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, 18:00 – The Hub Events, Αλκμήνης 5), Θεσσαλονίκη (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, 18:00 – ο χώρος δεν έχει ανακοινωθεί), Βόλος (Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου – ο χώρος και η ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί)
Τελικός: Σάββατο 4 Απριλίου, 21:00 – Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Αθήνα)
Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου εδώ.
Διαβάστε τα κριτήρια συμμετοχής εδώ.
Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία του προκριματικού γύρου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις αρχές του 20ού αιώνα τούτη η έκταση των τριάντα στρεμμάτων αποτελεί ένα είδος παραδείσου εντός της πόλης
Ψυχολογικά προφίλ, συνήθειες, στάσεις, στιλ, τύποι ηχορύπανσης, προστατευόμενα είδη
Εκεί όπου η διεθνής μόδα συναντά την ελληνική δημιουργικότητα
Πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας 30 μηνών
Ο Δήμος Αθηναίων διεκδικεί χρηματοδότηση για ένα σύστημα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, με 4.352 αισθητήρες
Με αφορμή το 4ο Good Stories Summit, η Αγγελική Κοσμοπούλου μιλά για τη δύναμη των ανθρώπινων ιστοριών, και τους ανθρώπους που αποφασίζουν να κάνουν τη διαφορά
Για τις μέρες που ψάχνεις ένα καινούργιο στέκι, μια διαφορετική εμπειρία ή απλώς μια καλή αφορμή να βγεις
Μια απρόβλεπτη μουσική συμφωνία, μια μικρή ανάπαυλα από τον ρυθμό της καθημερινότητας
Κορυφαίος City Break προορισμός και πρωτιά για το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών
Αποχαιρετά το κοινό του με έξι τελευταίες βραδιές και ένα μεγάλο φινάλε στις 7 Νοεμβρίου
Αν όλοι μας είμαστε η πόλη, τότε ποια θέση διεκδικούμε μέσα σε αυτήν;
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Τα νέα γραφεία της Επιτροπής στο The Ellinikon Sports Park και η συνεργασία που φέρνει στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη
«Το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν»
Τρέξαμε, παίξαμε, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε καλά σε μια Κυριακή που τα είχε όλα
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.