Life in Athens

Τα στέκια του κέντρου

Η A.V. περπάτησε στους δρόμους του κέντρου και ανακάλυψε: καφέ, εστιατόρια, μπαράκια

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 455
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52185-115433.jpg

Η ATHENS VOICE περπάτησε στους δρόμους του κέντρου και ανακάλυψε: καφέ, εστιατόρια, μπαράκια

Η A.V. περπάτησε στους δρόμους του κέντρου και ανακάλυψε: καφέ που είναι και μπαρ αλλά σερβίρουν και ιδιαίτερα πιάτα. Εστιατόρια με ξεχωριστές γεύσεις και προσιτές τιμές. Μπαράκια που αγαπούν την τέχνη. Κομμωτήρια - πολυχώρους και value for money αγορές.

Καφέ μπαρ

n

CRAZY DAISY

Ρόμβης 18, 210 3210924

All day καφέ μπαρ, ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ, στο κέντρο της πόλης. Σας το συστήνουμε για τους speciality coffees, βιολογικής καλλιέργειας που καβουρδίζονται στην Ελλάδα (αυτή την εποχή έρχονται από Λατινική Αμερική), για τα καλοφτιαγμένα του σνακ, όπως μπρουσκέτες, μπαγκέτες και μια διαφορετική κάθε μέρα σπιτική πίτα, αλλά και για τον μεγάλο κατάλογο κοκτέιλ για όσο περνάει η ώρα – προτείνουμε το ομώνυμο Crazy Daisy. Από μουσικές, ένα πέρασμα από τις δεκαετίες ’60 και ’70, μαζί με freestyle κεφάτους ήχους.

n

ZAF

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 210 3236711

Πολύ ιδιαίτερος χώρος, προσεγμένος και διακοσμημένος με πολύ μεράκι μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Στο Zaf μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας από νωρίς το πρωί, να κάνετε ένα μεσημεριανό διάλειμμα για ένα από τα νόστιμα πιάτα του (ζητήστε από το προσωπικό να σας ενημερώσει για το Burger Project), ή να περάσετε τη βραδιά σας με καλοφτιαγμένα ποτά και κοκτέιλ, με μουσικά εναλλασσόμενα events και live.

n

BLACK DUCK

Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλ. Κλαυθμώνος, 210 3252396, www.blackduck.gr

Στον υπέροχο «κρυμμένο» κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, αλλά και όλο τον χρόνο στον ιδιαίτερο χώρο του αίθριου, το Black Duck Garden - Athens City Museum Bistrot σας περιμένει για να σας προσφέρει τη γνωστή φιλοξενία της «Μαύρης Πάπιας». Με συχνά μουσικά live με μια προτίμηση στην ελληνική jazz, χωρίς να λείπουν μουσικές βραδιές αφιερωμένες στον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, το cabaret, το έντεχνο τραγούδι και το ρεμπέτικο, με εκλεκτούς εκπροσώπους από το κάθε είδος.

n

SENZA

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, 210 3251789

Ένα μπαρ-κλαμπ μέσα στη γνωστή στοά, με... πολλαπλή προσωπικότητα, καθώς κάθε τόσο διοργανώνονται διάφορα events που έχουν να κάνουν με το θέατρο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, το σινεμά, φυσικά και τα πάρτι. Καλές μουσικές, καλά ποτά, καλές τιμές: μπίρα €2,50, ποτό €6, κοκτέιλ €7.


Φαγητό

n

BLUE MONKEY

Βουκουρεστίου 36, Κολωνάκι, 210 3641180

Το γνωστό εδώ και μια δεκαετία στέκι της Βουκουρεστίου, επιμένει στην ποιότητα και παρουσιάζει νέο μενού με πολύ γευστικά πιάτα. Πάρτε μια ιδέα: Φιλετάκια ψαρονέφρι με γκοργκοντζόλα και ρύζι basmati, fajitas με φιλετάκια κοτόπουλο και τραγανές πιτούλες τορτίγιας, σαλάτα φρέσκου σολομού με dressing μουστάρδας και lime, κριθαρότο με γαρίδες, ντοματίνια και μάραθο και πολλά άλλα. Μπορείτε να τα παραγγείλετε για το γραφείο ή το σπίτι ή να τα απολαύσετε στο φιλόξενο χώρο του.

n

ΓΑΝΕΜΑ

Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Άνω Πετράλωνα, 211 4072325

Νέο στέκι στα Άνω Πετράλωνα, σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με βιομηχανικά υλικά και τη χαλαρή ατμόσφαιρα – στα συν του η ωραία αυλή. Θα δοκιμάσετε σεριφιώτικους μεζέδες αλλά και νοστιμιές από όλη την Ελλάδα και μια μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα, ενώ θα σας εκπλήξουν ευχάριστα οι πολύ καλές του τιμές (ανοιχτά Σ/Κ και μεσημέρι, κλειστά Τρίτη).

SCHOOL PIZZA BAR

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 210 3241444

Στα τέσσερα διαφορετικά του επίπεδα θα δείτε θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια και θα καθίσετε στο παγκάκι - μανταλάκι ή στον καναπέ –ξύστρα, καθώς το concept του βασίζεται στα μαθητικά μας χρόνια. Ανοιχτό από το πρωί, προσφέρει αρωματικούς καφέδες, ιταλικές πίτσες και pasta, σαλάτες και γλυκά, ενώ εκτός από την πλούσια κάβα του, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ελληνικά αλλά και ιταλικά κρασιά.

n

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ

Καραγεώργη Σερβίας 20 & Λέκκα, 210 3318810-1, fb:Νεοκλασσικο-Neoklassiko www.neoklassiko.gr

Το νέο παραδοσιακό σουβλακοπωλείο στεγάζεται σε ένα τριώροφο νεοκλασικό του 1880 και έχει να σας προτείνει κεμπάπ, σουτζούκι και τζατζίκι δικής τους παρασκευής, συνοδευόμενα από φρέσκιες πατάτες. Δοκιμάστε το καταπληκτικό πήλινο (συνδυασμός κρεάτων με κόκκινη σάλτσα με την δική τους συνταγή) αλλά και τη μερίδα γιαουρτλού, ψημένη μπροστά στα μάτια σας με τον παραδοσιακό τρόπο σε τσίγκινο σκεύος στα κάρβουνα. Το concept βασίζεται στο τετράπτυχο σπιτικό φαγητό, χαμηλές τιμές, υψηλή ποιότητα, όμορφο περιβάλλον, ενώ κάθε Σάββατο βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει live στον τρίτο όροφο συνοδευμένο από τους καταπληκτικούς μεζέδες τους. Διαθέτει free wi-fi και κλιματισμό.

n

HOT HOT

Πραξιτέλους 2 & Κολοκοτρώνη, 213 0272440 / Βρυούλων 3, Ν. Φιλαδέλφεια, 213 0246631

Από classic burger μέχρι το χορτοφαγικό ή το rib-eye honey mustard, οι γεύσεις του Hot Hot έχουν χαρακτηριστεί «τίμιες», «value for money» και όλα τα συναφή. 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, όλα χειροποίητα, από διαλεχτά υλικά, μαγειρεμένα την ίδια ημέρα. Σε ένα καλαίσθητο με αέρα 60s χώρο και rock ακούσματα περασμένων δεκαετιών.

n

MPIMPERO

Σταδίου 10, 210 3222264-5, fb: Mpimpero

Πολύ προσεγμένο και ποιοτικό, ανοιχτό από το πρωί για καφέ και φρέσκους χυμούς και… ξεχασμένες σπιτικές συνταγές, όπως κρέμες, ρυζόγαλο, γαλατόπιτα και κοτόπιτα. Από Νοέμβριο θα ανοίγει και βράδυ, με concept έκπληξη: Θα πληρώνετε μόνο για το ποτό σας και θα γεμίζετε δωρεάν το πιάτο σας με νοστιμιές από τον μπουφέ.


Αγορές και υπηρεσίες

n

BEST BUY STORES

Μητροπόλεως 80 & Αιόλου 11 (είσοδος μέσα από Starbucks), 210 3313117, www.bestbuystores.gr

Πολυκατάστημα τριών ορόφων και συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., με άριστη σχέση ποιότητας και τιμής, και μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα. Θα βρείτε μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία από ρούχα, διαφόρων σχεδιαστών, αλλά και παπούτσια, τσάντες, είδη σπιτιού, λευκά είδη, εργαλεία, ποδήλατα και πολλά ακόμη αξεσουάρ, σε πολλές προσφορές. Και μετά τις αγορές, καφεδάκι στα Starbucks που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

n

LEMMON POPPY SEED

Πρωτογένους 7, Ψυρρή, 210 3238270, www.lemonpoppyseed.gr

Ιδιαίτερο κομμωτήριο που έχει στόχο τη βελτίωση του στιλ κάθε πελάτη μέσω της δημιουργικότητας και της σωστής τεχνικής κατάρτισης. Στο Lemon Poppy Seed η τρίχα αντιμετωπίζεται σαν ένα οργανικό στοιχείο του σώματος και συνεπώς υπολογίζετε τόσο η δομή όσο και η υφή της. Τα παιδιά εδώ θεωρούν ότι το κούρεμα πρέπει να συνοδεύεται από χρώμα για να επιτευχθεί το 100% του επιθυμητού σχήματος. Έτσι, τα χρώματα, είτε σε φυσικούς τόνους είτε σε ψεύτικες αποχρώσεις, τονίζουν τους όγκους του κουρέματος και τη φυσική κίνηση της τρίχας ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ποιότητά της.

n

ELEPHANT AND CASTLE

Κολοκοτρώνη 21, 213 0287802, fb: elephantandcastleathens

O Σταύρος άνοιξε ένα κομμωτήριο με στόχο να το διαμορφώσει έτσι ώστε να αισθάνεσαι άνετα σαν το σπίτι σου. Θα σε κουρέψει εκείνος και ο Βαγγέλης, τις βαφές θα επιμεληθεί η Άρια, ενώ θα σε κεράσουν καφέ, βύσσινο, κουλουράκι. Εσύ ανέλαβε να φέρεις τα βινίλιά σου από το σπίτι. Από το Νοέμβριο στον επάνω όροφο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ενώ σύντομα έρχονται και άλλα events – εκπλήξεις. Την Κυριακή κλειστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ