- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Athens is original, το μυστικό αποκαλύφθηκε
Το πρώτο adidasOriginals Store άνοιξε στο ιστορικό κέντρο
Μέρες αναρωτιόμασταν τι ήταν αυτές οι εικαστικές προτομές νέων ανθρώπων που βλέπαμε σε διάφορα σημεία της πόλης, τα custom σουβέρ και ποτήρια στο TailorMade, τα σακουλάκια από κουλούρια στο Κουλούρι του Ψυρρή που έγραφαν «Athens is Original» και οι χιλιάδες φωτογραφίες με μπλε καπνούς στο Instagram και hashtag #athensisoriginal.
Ε λοιπόν αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ο τρόπος της adidas να αποτίσει φόρο τιμής στην Αθήνα και τη νέα γενιά που επαναπροσδιορίζει την αυθεντικότητά της. Τα adidasOriginals, άλλωστε, πρεσβεύουν ακριβώς αυτό, την τόλμη όσων πατάνε με σεβασμό αλλά και «αυθάδεια» πάνω στο κλασικό για να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει αυθεντικό.
Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου τα στενά Αθηναΐδος και Καλαμιώτου πλημμύρισαν κόσμο, μουσική, μπλε χρώματα και αμέτρητες σέλφι! Ένα brassband ξεκίνησε από το Μοναστηράκι με προορισμό το πρώτο adidasOriginals Store προκειμένου να δώσει το σήμα για την έναρξη του τεράστιου πάρτι που στήθηκε μέσα και έξω από το εντυπωσιακό διώροφο, όπου θα στεγάζονται πια οι συλλογές adidasoriginalsκαι τα συλλεκτικά items που μέχρι σήμερα τα έβρισκε κανείς μόνο στο εξωτερικό.
Όσοι βρεθήκατε στο πάρτι, είδατε από κοντά το χαμούλη, ενώ για όσους το έχασαν, αρκεί να πούμε ότι οι Αθηναίοι που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του καταστήματος έφτασαν τους 2.000! Σε διάφορα σημεία του χώρου έβρισκες cooler με μπίρες από την Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua Noctua, ενώ επί της Καλαμιώτου υπήρχε και ένας πάγκος με μπλε (!!!) κουλούρια. Και όλα αυτά συνέβαιναν υπό τους ήχους του DJYoung.
Όπως σε κάθε grand opening που σέβεται τον εαυτό του, το adidas Originals Store γέμισε και με γνωστά πρόσωπα, αθλητές και καλλιτέχνες, όπως ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Τάμτα, ο Γιώργος Λέντζας, η Άννα Μαρία Βέλλη, οι MEΛΙSSES, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Μιχάλης Κουινέλης (Stavento), η Ήβη Αδάμου, ο ΆλεξΚάβδας, ο Δημήτρης Κυρσανίδης, ο ΛεονάρτοΚούτρης, ο SilvioProto, ο AndreChavez, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο ΓιαννούληςΛαρεντζάκης, η Αναστασία Μαρινάκου, η Αθηνά Κοΐνη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και πολλά ακόμα αγαπημένα πρόσωπα που γιόρτασαν τη νέα άφιξη στην καρδιά αυτής της τόσο αυθεντικής πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα πίσω από την καμπάνια και το κατάστημα www.athensisoriginal.gr, #athensisoriginal. Πληροφορίες καταστήματος: Αθηναΐδος 5 και Καλαμιώτου, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.