Life in Athens

Τα δώρα µου απ’ το Graffito

Ατέλειωτο χάζι και ψώνια μέχρι να πιάσεις την άνοιξη

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή
ΤΕΥΧΟΣ 609
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348402-723060.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Tην άνοιξη, ως γνωστόν, αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις. Ε, αυτό συμβαίνει στο Graffito. Μπαίνεις και η άνοιξη γίνεται αρώματα, χρώματα, διάθεση και βγαίνεις με όρεξη, ιδέες και φούρια. Να γυρίσεις να στολίσεις το σπίτι, να προβάρεις τα καινούργια σου τα ανοιξιάτικα και να φύγεις όπως είσαι για Πάσχα με δώρα και κέφια. Τέτοιες ηλιόλουστες μέρες οι μικρές αλλαγές προσθέτουν έξτρα πόντους χαράς στην ήδη ανεβασμένη διάθεση και δεν ξέρεις αν είναι η μέρα που κρατάει περισσότερο ή εκείνα τα καινούργια pots που έβαλες στο τραπεζάκι της βεράντας με τα γεράνια, που σε κάνουν να βαδίζεις όλο και πιο ανάλαφρα, σχεδόν χορευτικά.

Όπως συνηθίζει, το concept store της Σόλωνος ανανεώνει ξανά τις προτάσεις του και οι προθήκες του γεμίζουν βαμβακερά φουλάρια (1+1) να ανεμίζουν στα δροσερά αεράκια της εξοχής, λαμπάδες για τη μεγάλη γιορτή, κεραμικά διακοσμητικά και έπιπλα με κοσμοπολίτικο αέρα για το σπίτι και τις βεράντες μας, από χώρες ξωτικές και άλλες φίνες, ευρωπαϊκές. Ρούχα, αξεσουάρ, αρώματα, που είναι αδυναμία δική μου και του σπιτιού μου, λογιών μπιχλιμπίδια και μπλινκ μπλινκ να χαζεύουμε με τις ώρες.

Τα δώρα µου απ’ το Graffito

Τα δώρα µου απ’ το Graffito

Τα δώρα µου απ’ το Graffito

Τελευταία, εντόπισα και τις νέες παραλαβές στα έπιπλα, fresh urban αισθητικής, τα φαντάζεσαι σε κάθε σπίτι, παντός στιλ. Ζήλεψα τους καλαίσθητους εκρού καναπέδες από το Βέλγιο, τα εντυπωσιακά μίνιμαλ τραπέζια από ξύλο ακακίας με τα μεταλλικά στοιχεία, κι εκείνες τις καρέκλες και τον γωνιακό καναπέ για εξωτερικούς χώρους από φυσικό ρατάν.

Τα δώρα µου απ’ το Graffito

Πριν περάσω για το καθιερωμένο κλείσιμο στο ντιζαϊνάτο café, ψεκάστηκα με το γαλλικό άρωμα Mauboussin (high end εταιρεία, αληθινό parfum), χάζεψα με τα κορίτσια τα χρωματιστά κεραμικά κασπό, τα ανοιξιάτικα δερμάτινα αξεσουάρ (πύθωνας), τα κοσμήματα και τη μοναδική κολεξιόν του Didié Rakakian που βρίσκουμε μόνο εδώ σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό δίνουν και παίρνουν τα ραντεβού στην πόρτα του Graffito και οι κουβέντες κρατούν ώρες, με καφεδάκι, μυρωδιές μέχρι λιποθυμίας και απίθανες ιδέες για δώρα όλων των βαλαντίων και των ειδών, για τους αγαπημένους μας και τους εαυτούς μας, γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη για λίγη ανανέωση, κι εδώ τη βρίσκεις με εκλεπτυσμένο φινίρισμα. 

Graffito: Σόλωνος 34, Κολωνάκι, 2103608936

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ