Life in Athens

Αλέξανδρος Σιταράς

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317278-625458.jpg

Τα πρώτα λόγια που άκουσα για τον μικρό Άλεξ ήταν ότι ένα πιτσιρίκι κάνει απίστευτη mini ramp, συχνάζει στην Ερυθραία & καθημερινά βελτιώνεται… Λίγο αργότερα που γνωρίστηκα μαζί του είδα ένα παιδάκι που πραγματικά διψά για το αντικείμενο που λέγεται skateboard και έχει τρομερή παιδεία, κάτι που τον κάνει να μην περνάει καθόλου απαρατήρητος. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, ρίξτε μια ματιά στα βίντεο του και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με τον μικρό Αλέξανδρο που αναμφίβολα είναι το νέο αίμα του ελληνικού skateboarding.

Γειά σου Άλεξ! Περιέγραψε μας λίγο τον εαυτό σου.

Είμαι 15 χρονών, κάνω skate από τα 10 μου χρόνια, είμαι πολύ χαρούμενος που το ξεκίνησα.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τα ερεθίσματα που σε ώθησαν να ξεκινήσεις skate;

Είχα ένα skate από τα jumbo αλλά δεν έκανα πάρα πολύ, μόνο καμία φορά τσουλούσα για να περνάω την ώρα μου. Μια μέρα πέρασα μπροστά από την mini ramp σε ένα πάρκο στην Ερυθραία, ενθουσιάστηκα τόσο που κανόνισα να πάω να κάνω skate... Νομίζω από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν όλα.

Από όσο γνωρίζω, πριν ξεκινήσεις skate έκανες με το ίδιο πάθος ιστιοπλοΐα, σε ακόμα πιο μικρή ηλικία. Μιλήσε μας λίγο για αυτό...

Είχε αρχίσει η αδελφή μου να κάνει ιστιοπλοΐα, σαν πιο μικρότερος την έβλεπα και ήθελα να ξεκινήσω και εγώ..

Φαντάζομαι ότι το skateboarding έκλεψε την παράσταση όταν είδες αυτόν τον κόσμο να απλώνεται μπροστά σου...

Ήταν κάτι μαγικό, είχα σταματήσει την ιστιοπλοΐα γιατί ήθελε συγκριμένες συνθήκες. Όταν κατάλαβα τι μπορεί κάποιος να κάνει με το skate αποφάσισα να το αρχίσω.

Τα πρώτα σου ξένα & ελληνικά skate videos;

Δεν θυμάμαι ποια ήταν τα πρώτα βίντεο που είδα γιατί όταν πρωτοξεκίνησα skate δεν με πολύ ενδιέφερε να δω βίντεο, αργότερα άρχισα να βλέπω.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους skaters του κέντρου σε σχέση με τους βόρειους;

Όχι, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες διάφορες γιατί πάνω κάτω στα ίδια μέρη κάνουν skate, όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε.

Παρατηρούμε ότι τα δύο επίσημα βίντεο part σου που υπάρχουν στο διαδίκτυο έχουν τρομερή αντίθεση μεταξύ τους. Πιστεύεις ότι η σχέση σου με την Lover skateboards σε βοήθησε να δεις κάτι άλλο;

Σίγουρα το Lover βίντεο είναι ό,τι πιο φρέσκο έχω, στο προηγούμενο μου part δεν είχα πολύ χρόνο για να φιλμάρω αυτά που θέλω. Η σχέση μου με την Lover skateboards με έκανε να προσπαθώ, να μάθω καινούρια κόλπα από το να κάνω τα ίδια..

Ξέρασε τα όλα, αγαπημένα σου cartoon, γλυκά, ζαχαρωτά, ταινίες, Έλληνες skaters, spots και γιατί όταν στρεσάρεσαι πίνεις coca cola;

Από cartoon και ταινίες δεν έχω αγαπημένες γιατί ποτέ δεν πάσχιζα για να δω κάτι συγκεκριμένο. Από γλυκά και ζαχαρωτά μου αρέσουν όλα. Αγαπημένοι μου Έλληνες skaters είναι ο Θάνος Πάνου, ο Γιώργος Παπαδημητρίου και ο Νότης Αγγελής. Δεν πίνω coca cola μόνο όταν στρεσάρομαι, μου αρέσει να πίνω καθημερινά.

image

Μήπως έχεις κάποιες φοβίες που μπορεί να σε απασχολούν;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο που να φοβάμαι…

Βρίσκεις ένα μαγικό λυχνάρι και έχεις τρεις ευχές, θα ήθελες να τις μοιραστείς μαζί μας;

Δεν ξέρω, είμαι χαρούμενος με ό,τι έχω, θα έλεγα μόνο να μην χτυπούσα ποτέ άσχημα… Μόνο αυτό!

Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου Lover skateboards, DC shoes, volcom clothing, ayce…

Δείτε τα βίντεο:

Alex Sitaras – Wheat And Meat Part a Skateboarding video by kingpin

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ