Life in Athens

Χίλιοι δεκατρείς, χωρίς τον κούκο

Ζούμε ιστορικές στιγμές, λέμε!

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gay-pride.jpg

Στη Θεσσαλονίκη κάνουν παρέλαση γκέι γυναίκες και άντρες, τρανς άτομα και πολυάριθμοι φίλοι τους μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ζούμε ιστορικές στιγμές, λέμε! Ποιος θα το φανταζόταν ότι στη Θεσσαλονίκη του Άνθιμου, του Ψωμιάδη και των εθνικοσυλλαλητηρίων περί ούλτρα γνήσιας Μακεδονίας θα έκαναν παρέλαση γκέι γυναίκες και άντρες, τρανς άτομα και πολυάριθμοι φίλοι τους μέσα στο κέντρο της πόλης;

Θυμάμαι πέρσι να κουβεντιάζω με φίλους, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, περί διοργάνωσης πράιντ εκεί, και οι περισσότεροι κουνούσαν το κεφάλι τους απαισιόδοξα: «Σιγά μη γίνει. Κι αν γίνει, θα ’ναι τρεις κι ο κούκος». Να όμως που έγινε! Κι ήταν πολύς κόσμος που οραματίζεται μία πιο ελεύθερη ζωή για όλους, άνθρωποι μπαϊλντισμένοι από τη μισαλλοδοξία και την κλεισούρα των θρησκευτικών ταγών της πόλης.

Κι όχι μόνο έγινε, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, κήρυξε επίσημα την έναρξη – καθαρά και σταράτα, χωρίς μασημένα μισόλογα, ναι μεν αλλά, σόρι μωρέ, κάτι μου έτυχε σαββατιάτικα απόγευμα και δεν μπορώ να έρθω, του χρόνου βλέπουμε, ονόματα δε λέμε, γκουχ γκουχ. Γιατί έτσι φέρονται οι σωστοί πολιτικοί που βάζουν τις αρχές τους πάνω από τη θεσούλα τους.

Υπήρξαν παρατράγουδα από κολλημένους, αλλά σιγά μη σκιαχτούμε. Είναι μειοψηφία και το γνωρίζουν. Είναι ο τελευταίος ρόγχος των κλειστών μυαλών. Αν μπείτε γιούτιουμπ, θα δείτε πράιντ σ’ ένα σωρό μικρές πόλεις των Βαλκανίων, γεγονός ανήκουστο πριν από λίγα μόλις χρόνια. Προχωράμε. Αρκεί να σηκωνόμαστε απ’ τους καναπέδες μας. Αρκεί να μη χωριζόμαστε σε «σοβαρούς γκέι» και «κραγμένες αδερφές», σε «ταγμένους ακτιβιστές» και «δεν-τους-αφορά-τι-κάνω-στο-κρεβάτι-μου».

Βγες έξω

Σοβαροί ή τρελές, ακτιβιστές ή εντοιχισμένοι, τώρα που η θερμοκρασία στην Αθήνα είναι σαν ζεστή φασολάδα, μια βόλτα στη δροσερή ταράτσα του El Cielo είναι ό,τι πρέπει. Ειδικά που Δευτέρες και Τρίτες παίζει μουσικές ο Blueworks, άρτι μετεγγραφείς από το mybar, που έκλεισε για καλοκαίρι.Trashinfo: www.youtube.com/mrblueworks

Η alexandersauna κάνει Summer Fashion Show με wet boys show (τα καημένα, θα παπαριάσουν) στις 29/6, από τις 22.00. Επίσης έχει διάφορες καλοκαιρινές προσφορές, ανάλογα με την ηλικία και τις φορές που πάτε. Ευκαιρία να γνωρίσετε τουριστόνια και να τους βοηθήσετε να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα (ανατριχίλα)!

Για να βρείτε τι παίζει από προσφορές στα μπαρ της πόλης μας (δύο ποτά μια τιμή, μπουφέδες, τριήμερα στην Κινέτα), μπείτε στο www.gayagenda.gr που τα έχει αναλυτικά κι ελπίζω επικαιροποιημένα, γιατί βλέπω ακόμη να έχει το mybar, παρότι έχει ήδη φύγει για παραλίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ