Life in Athens

Red Βull Μanny Μania Αthens 2011

Ο ελληνικός σταθμός του παγκόσμιου skate tour Red Bull Manny Mania ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Μαυρίδη μεγάλο νικητή,

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 336
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12741-28889.jpg

Ο ελληνικός σταθμός του παγκόσμιου skate tour Red Bull Manny Mania ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Μαυρίδη μεγάλο νικητή, για να μας εκπροσωπήσει στον Μεγάλο Τελικό τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη.

Την Κυριακή 20/2 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το γνωστό παγκόσμιο skateboarding event της Red Bull “Manny mania”. Όλοι έχουμε ακούσει γι’ αυτόν το tour-διαγωνισμό που διοργανώνει η Red Bull. Η ιδέα βασίζεται σε ένα μόνο τρικ, το manny (manual trick). Το βασικό στοιχείo του manual είναι η ισορροπία, είτε στις μπροστινές είτε στις πίσω δύο ρόδες της σανίδας, που μπορεί να συνδυαστεί με sliding, grinding ή flipping, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επιδείξουν τους άπειρους συνδυασμούς tricks και να διεκδικήσουν τη νίκη. Το “Manny Mania” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Venice Beach της Καλιφόρνιας και το φετινό, που διάλεξε την Ελλάδα για να ξεκινήσει, αφού ταξιδέψει σε 34 χώρες θα καταλήξει στις 20 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη για να αναδείξει τον καλύτερο manual trickster του κόσμου.

Οι περίεργες καιρικές συνθήκες δεν άγχωσαν κανέναν, αφού όλοι γνώριζαν ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο. Skaters και μη κατέφθαναν όσο περνούσε η ώρα για να παρακολουθήσουν ή να διαγωνιστούν, όλοι ήθελαν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία. Είδαμε skaters απ’ όλη την Ελλάδα που ήρθαν να δείξουν το ταλέντο και την τεχνική τους. Στο ζέσταμα ο κόσμος παρακολούθησε και τους skaters εκείνους που λόγω κανονισμών του διαγωνισμού δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος, τους χαρήκαμε όμως γιατί παρ’ όλο που δεν υπήρχε εξοικείωση των αθλητών με τις κατασκευές είδαμε ένα όμορφο session με πάρα πολλά καλά κόλπα.

Εντωμεταξύ η γραμματεία συγκέντρωσε τα ονόματα των skaters που θα διαγωνίζονταν. Η κριτική επιτροπή πήρε τη θέση της στο τερέν και όλα άρχισαν. Κάτω από το βλέμμα της επιτροπής, που αποτελούσαν οι  Giorgio Zavos, Θωμάς Γαλάνης, Γιάννης Γόρδιος και ο υπογράφων, οι 34 ερασιτέχνες skaters διαγωνίστηκαν ανά τέσσερις σε γύρους των έξι λεπτών με στόχο τον πιο εντυπωσιακό συνδυασμό από σωστά manuals. Ήταν πράγματι ένας «άλλος» διαγωνισμός με αρκετές δυσκολίες, που σίγουρα δεν είχε τα κλασικά φαβορί που πάντα περιμένεις να διακριθούν, γιατί εδώ τίποτα δεν ήταν δεδομένο και όλα ανατρέπονταν κάθε λεπτό, ενώ υπήρξαν και αρκετές ατυχίες για κάποιους από τους διαγωνιζόμενους. Μετά από σχεδόν δύο ώρες η τετράδα του τελικού έδωσε μια δεκάλεπτη μάχη, και ομόφωνα κριτική επιτροπή και κοινό αποφάσισαν ότι ο 19χρονος Κωσταντίνος (Τhe Sheep) Μαυρίδης ήταν ο νικητής και αυτός που θα μας αντιπροσωπεύσει τον ερχόμενο Αύγουστο στο μεγάλο τελικό που θα γίνει στη Νέα Υόρκη. Ο Κωνσταντίνος πραγματοποίησε ποικίλα combos και σταθερά manuals, αξιοποιώντας σχεδόν όλα τα εμπόδια και τα επίπεδα του manual pad και συγκεντρώνοντας 86 βαθμούς. Ασχολείται με το skate εδώ και 8 χρόνια και έδειχνε ευτυχισμένος με τη νίκη του και με την προοπτική να πάει στη Νέα Υόρκη, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ ξανά. Στη γενική βαθμολογία ακολούθησαν ο Θάνος Πάνου (77 βαθμούς) και ο Δημήτρης (Dicky) Μπάρυ (75 βαθμοί). Η στήλη εύχεται στον Κωνσταντίνο να έχει στη Νέα Υόρκη την τύχη του Βέγλου Youness Amrani, του περσινού νικητή του Red Bull “Manny mania”, και του υπόσχεται ότι θα είναι εκεί για να τον εμψυχώσει.

billygee23@yahoo.gr

Φωτό: Damian Argi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ