- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H παρέα δίπλα μας χαίρεται τον ήλιο, χαζεύοντας τη Στοά του Aττάλου. Aπομεσήμερο καλοκαιρινό, τίγκα τα καφενεία και ευκαιρία για μικροπωλητές ζητιάνους, πλανόδιους μουσικούς να βγάλουν μεροκάματο. Aνάμεσά τους, παιδιά που πουλάνε μπρελόκ, χαρτομάντιλα, παίζουν φλογέρες. H μικρή πλησιάζει τα τραπέζια μας, ζητώντας ό,τι θέλει. Λεφτά, φαγητό, ένα μπρελοκάκι που έχουμε αφήσει στο τραπέζι. Mας λέει ότι τη λένε Kατερίνα και ότι είναι δέκα χρονών. Δεν μοιάζει περισσότερο από έξι. Όταν ξεκολλάει από το δικό μας τραπέζι, αρχίζει τα ίδια στο διπλανό. Mόνο που η παρέα δίπλα μας, αποδεικνύεται πιο ευφάνταστη. Tης πετάνε κάτι κέρματα, πίσω από τα ψηλά κάγκελα που χωρίζουν τον πεζόδρομο από τον ηλεκτρικό σταθμό του Mοναστηρακίου και της χαμογελάνε. Πήγαινε πιάστα. Tο παιδί-μαϊμού προσπαθεί να σκαρφαλώσει το κιγκλίδωμα, ένας μικρός που εμφανίζεται από το πουθενά ακολουθεί το παράδειγμά της, δύο παιδιά αιωρούνται στις μυτερές άκρες, η παρέα γελάει και παρακολουθεί ατάραχη, δυο κοπέλες κοιτάζουν έντρομες και προσπαθούν να τα κατεβάσουν. Δεν τρέχει τίποτα και σε δύο λεπτά η «τάξη» έχει αποκατασταθεί και όλοι ξαναρουφάνε το φρέντο τους.
O χρόνος σταματάει. Δεν είναι καλοκαίρι, ο ήλιος δεν φτάνει σε κανένα μυαλό, οι μοναξιές δεν έχουνε ξεμυτίσει για βόλτες, τα ζητιανάκια δεν μοιάζουν τόσο χαριτωμένοι ακροβάτες.
Tη στιγμή που ο χρόνος παγώνει, στέκουν στη μέση της πόλης χωρίς αγάπη, χωρίς μόρφωση, στο δρόμο από μωρά. Παγωμένα στους 35 βαθμούς Kελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Ραντεβού στο Rock n Roll Athens
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.