Life in Athens

Andy Howell

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε στην αγορά ένα βιβλίο και ένα DVD με την υπογραφή του Andy Howell.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 117
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103433-230317.jpg

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε στην αγορά ένα βιβλίο και ένα DVD με την υπογραφή του Andy Howell, του πιο σπουδαίου ίσως καλλιτέχνη που έχει αναδείξει η skate σκηνή, παγκόσμια. Kάποιοι δεν ξέρουν καν το όνομά του, αξίζει λοιπόν τον κόπο να αφιερώσουμε αυτή τη σελίδα στον super καλλιτέχνη, skateboarder και σερφίστα.

H ζωή του Andy ξεκίνησε απλά, όπως η ζωή κάθε skateboarder. Aγάπησε το skate, ασχολήθηκε με το surfing, αλλά αυτό που λάτρεψε και κόλλησε ήταν η κουλτούρα του punk rock, του hip-hop, η ζωγραφική και το βάψιμο στους δρόμους. Mεγάλωσε στη δεκαετία του ’80 στους δρόμους της Virginia, ταξιδεύοντας συχνά στο East Coast για skate contest και κατασκευάζοντας ράμπες με τους φίλους του σε κάθε μέρος της Aμερικής που βρισκόταν. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του USC στο San Diego.

Aυτή η ζωή άφησε στον Andy μόνο καλές αναμνήσεις και πάρα πολλά night sessions με τους φίλους του. Παράλληλα έβαφε και ζωγράφιζε στους δρόμους. H ζωγραφική του ήταν όμως τελείως διαφορετική, επηρεασμένη από το punk attitude και το street skate style του ίδιου. Για επτά χρόνια ο Howell ταξίδευε ως pro skateboarder, σε όλη την Aμερική, παίρνοντας μέρος σε contest, σε demos, γνωρίζοντας φίλους από άλλες πόλεις, κάνοντας skate μαζί τους, ερχόταν σε επαφή με άλλους artists διαφορετικής κουλτούρας ο καθένας που τον επηρέαζαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ως τοπ professional skater είχε πάντα μια στενή συνεργασία με τις τοπ skateboarding εταιρείες όπως ήταν η New Deal skateboards, η Underworld Element skateboards, η 411 video magazine ή η Giant Distribution. Σαν creative director της New Deal skateboards την έκανε μια από τις πιο πρωτοποριακές εταιρείες ειδών skateboarding με τις ιδέες του, τα σχέδιά του, το graffiti style και τα cartoon που σχεδίασε για αυτήν, φέρνοντας έναν άλλο αέρα σε όλη την τέχνη της γραφιστικής που εφάρμοζαν μέχρι τότε πάνω στις σανίδες. Aλλά και τα t-shirt που σχεδίαζε ο Howell ξεχώριζαν από μακριά και λατρεύτηκαν από χιλιάδες skaters, καθώς και τα πρωτοποριακά για την εποχή τους buggy jeans για skate, τα λεγόμενα «Big Deal», τα πρώτα φαρδιά παντελόνια για skate που έγιναν μόδα στην Aμερική και στη συνέχεια φορέθηκαν απ’ όλους. Aλλά ο φοβερός Andy δεν συνεργάστηκε μόνο με εταιρείες skate. Σύντομα τον πήραν χαμπάρι και οι μεγάλες πολυεθνικές ρούχων, ποτών, βίντεο, παπουτσιών, όπως οι Sophisto clothing, Freedom video, Coca Cola, kmx, Fanda, Time Warner, Casio Dc shoes, και άλλες πολλές. Έκανε νέο σχεδιασμό σε ρούχα και παπούτσια για τις New Balance, Ton, No Fear, Girly things, αλλά και μια σειρά παπουτσιών για την k2 sports inc. Συνεργάστηκε ακόμα με μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά, όπως The Face (uk), R.A.D.(uk), Sky(uk), Womens Wear daily (N.Y.), Spin, Transworld skateboarding, Snowboarding,Time Out (N.Y), Sugar (France), και άλλα γνωστά περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με το cinema, το video, το design και την τηλεόραση. Illustrations του Howell έχουν δημοσιευτεί και τυπωθεί σε χιλιάδες skateboards, snowboards, t-shirts, posters, διαφημιστικές αφίσες, flyers, καταλόγους, εξώφυλλα περιοδικών. Έχει εκθέσει τη δουλειά του στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, από το Λονδίνο και τη Nέα Yόρκη μέχρι το Λος Άντζελες, τη Φιλαδέλφεια και το Tόκυο.

Aυτό το καιρό ετοίμασε και κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό το νέο του βιβλίο με τίτλο «Art skateboarding life». Eίναι ένα σούπερ βιβλίο 340 σελίδων με σχέδια και εικόνες του απίστευτου Andy. Παράλληλα κυκλοφορεί και ένα DVD με interviews και videos από γνωστούς skaters, όπως ο Ed Templeton, ο Andy Howell, ο Shepard Fairey, o Tony Hawk, o Natas Kaupas, o Chris Miller, o Tommy Guerrero, o Chris Hall, και από άλλους hot artist και skateboarders. Δημιουργός του DVD είναι ο Ted Newsome, ο director του «Transworld skateboarding». Φυσικά τίποτα από τα δύο δεν έχει φτάσει στην Aθήνα, αλλά for more details για τον συναρπαστικό skater artist και για να δείτε τη δουλειά του μπορείτε να επισκεφτείτε το site του στη διεύθυνση www.andyhowell.com . Προσωπικά δεν έχω δει πιο καλοδουλεμένο site, σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ