Κατοικιδια

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δίνουμε φωνή στα δικαιώματα των ζώων

Tρεις οργανώσεις που με τη δράση τους υπερασπίζονται ουσιαστικά τα δικαιώματα των ζώων και φροντίζουν για τις ανάγκες τους, δίνουν το δικό τους μήνυμα

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stray-parko-eleutherias2.jpg
Η Μυρτώ Ξανθοπούλου, αντιπρόεδρος της Stray.gr με την Ελπίδα και την Κατερίνα

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Stray.gr, Dogs' Voice και ΑΝΙΜΑ στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα για να δείξουμε την αγάπη μας στα πλάσματα με τα οποία συμβιώνουμε στον ίδιο πλανήτη, μια μέρα υπενθύμισης πως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους είναι αναγκαία και παραμένει επίκαιρη.

Ζητήσαμε από τρεις οργανώσεις που με τη δράση τους μέσα στα χρόνια υπερασπίζονται ουσιαστικά τα δικαιώματα των ζώων και φροντίζουν για τις ανάγκες τους, να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

«Χωρίς τα ζώα, η ζωή μας είναι μισή. Τα ζώα μας είναι το άλλο μας μισό, είτε τα άγρια είτε τα κατακοίδια και φροντίζοντας να συνεχίσουν να είναι γύρω μας, φροντίζουμε στην πραγματικότητα τον εαυτό μας» λέει η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

«Νομίζω ότι και μετά από αυτό το καλοκαίρι (σ.σ. με τις φωτίες του Αυγούστου και την έκτακτη κατάσταση με τα πυρόπληκτα ζώα) καταλάβαμε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων είναι ευθύνη όλων μας, δεν είναι θέμα ευαισθησίας. Είναι σημαντικό να γίνει αυτή η στροφή και αυτή η αλλαγή κουλτούρας στη χώρα μας και νομίζω ότι υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι» λέει η Μυρτώ Ξανθοπούλου αντιπρόεδρος στο Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr .

«Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων κάνουμε την ευχή κάθε άνθρωπος να μπορέσει να μπει στη θέση όλων των ζώων είτε που καταναλώνειείτε που έρχεται σε επαφή ειτε που μπορεί να φανταστεί να ζουν μακριά του, για 24 ώρες. Ο κόσμος μας τότε θα γίνει πολύ καλύτερος» λέει η Ελένη Δέδε, ιδρύτρια της Dogs’ Voice

Stray.gr, Dogs' Voice και ΑΝΙΜΑ στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ