Κατοικιδια

ΗΠΑ: Πέθανε ο γηραιότερος πιγκουίνος σε ηλικία 31 ετών

Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιγκουίνος
Πιγκουίνος © Unsplash

Ο γηραιότερος πιγκουίνος των ΗΠΑ, ο Μοτσίκα ή Μο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών - Είχε γεννηθεί το 1990.

Πέθανε σε ηλικία 31 ετών ο Μοτσίκα ή Μο, ο γηραιότερος πιγκουίνος των ΗΠΑ, ο οποίος ζούσε σε ζωολογικό κήπο του Όρεγκον.

Ο Μο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία.

«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχυα του. Ήταν ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και πολλές φορές να περπατά» εξηγεί ο υπεύθυνος πτηνών στον κήπο, Τράβις Κουνς.

Ο Μοτσίκα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 και επρόκειτο για έναν εξαιρετικά χαρισματικό και εξωστρεφή πιγκουίνο, που δεν φοβόταν να συναναστραφεί με ανθρώπους.

«Ήταν σύνηθες να μπαίνουμε στην κουζίνα των φροντιστών του ζωολογικού κήπου και να βλέπουμε τον Μο να "βοηθά" στην προετοιμασία του φαγητού ή να αράζει με το προσωπικό εκεί», συμπλήρωσε ο Κουνς.

Ανήκε στο είδος Humboldt, που δεν ζουν περισσότερο από 20 χρόνια, όπως αναφέρει ο κήπος, χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρο που έζησε τόσα χρόνια.

«Σε όλους μας συνέβη να μας σημαδέψει κάποια στιγμή ένα πλάσμα στη ζωή μας. Ο Μοτσίκα το έκανε αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους, ενέπνευσε πολλές γενιές. Ήταν το γηραιότερο αρσενικό του είδους του ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Κουνς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πιγκουίνοι Humboldt είναι το πιο ευάλωτο είδος πιγκουίνων με πληθυσμό που εκτιμάται παγκοσμίως στα 12.000 ζευγάρια. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ