Κατοικιδια

Στην Ιαπωνία ένα πάντα γέννησε δίδυμα και οι εικόνες έγιναν viral

Το βίντεο με τη στιγμή που έρχονται στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιγαντιαίο Πάντα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Γιγαντιαίο Πάντα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Γεννητούρια στο Τόκιο με γιγαντιαίο πάντα να γεννά δίδυμα στον Ζωολογικό Κήπο του Ουένο και το βίντεο να γίνεται viral.

H Σιν Σιν (Shin Shin), ένα θηλυκό πάντα στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο (Ueno) στο Τόκιο, γέννησε δίδυμα.

«Οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προστατεύσουν και να παρακολουθούν την μητέρα και τα μωρά της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Είναι τα πρώτα δίδυμα πάντα που γεννιούνται στον Ζωολογικό Κήπο του Ουένο στο Τόκιο. Το ένα από τα δύο νεογέννητα ζυγίζει μόλις 124 γραμμάρια και μπήκε σε θερμοκοιτίδα. «Η μητέρα είναι καλά στην υγεία της και ασχολείται με τη φροντίδα του άλλου μωρού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου εξήγησε ότι όταν ένα γιγαντιαίο πάντα γεννά δίδυμα, συνήθως μεγαλώνει μόνο το ένα, επομένως «οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μητέρα θα θηλάζει το ένα στο χρονικό διάστημα που το άλλο θα βρίσκεται στη θερμοκοιτίδα». Και διευκρίνισε ότι τα μωρά θα αλλάζουν τακτικά θέση, ώστε να επωφελούνται και τα δύο του μητρικού θηλασμού.

 

Πρωτοσέλιδο η εγκυμοσύνη του πάντα στην Ιαπωνία

Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο είχε να δει γεννητούρια πάντα από το 2017, όταν γεννήθηκε η Σιάνγκ Σιάνγκ, η οποία αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξη επισκεπτών πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και site στην Ιαπωνία, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και την τιμή της μετοχής ορισμένων αλυσίδων εστίασης που διατηρούν καταστήματα δίπλα στον συγκεκριμένο Ζωολογικό Κήπο. Τα δίδυμα πάντα αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση των επισκεπτών στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Σχόλιο από τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα δίδυμα πάντα

Τα δίδυμα και η γέννησή τους αποτελεί «μια χαρούμενη είδηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Κατσουνόμπου Κάτο.

Εκτιμάται ότι μόλις 1.800 γιγαντιαία πάντα ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε δάση μπαμπού σε ορεινές περιοχές της Κίνας, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Περίπου 600 γιγαντιαία πάντα ζουν σε Ζωολογικούς Κήπους σε όλο τον κόσμο.

Η Κίνα συνηθίζει να «δανείζει» μακροπρόθεσμα γιγαντιαία πάντα σε ξένες χώρες σε ένδειξη φιλίας. Η συγκεκριμένη πρακτική πήρε την ονομασία «η Διπλωματία των Πάντα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ