Κατοικιδια

Ταΐζετε τα ζώα; Πρόστιμο!

Νέος κανονισμός στον Ζωολογικό Κήπο του Πεκίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
panda-2342.jpg
©EPA/WU HONG

Εργαζόμενοι του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily.

Ο Τζου Χονγκμπό, αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι στόχος της απόφασης αυτής είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά. Όσοι ταΐζουν ζώα σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές από τους φύλακές τους. Οι επισκέπτες που ταΐζουν τα ζώα μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος στην κινεζική πρωτεύουσα έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 300 περιπτώσεις ζώων, που έλαβαν τροφή από επισκέπτες σε τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.