- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δάκρυα χαράς στη Βρίσα. Το σκυλάκι - μασκότ του σχολείου που χάθηκε στο σεισμό γύρισε με το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού (εικόνες)
Όλοι πίστευαν ότι ο Μπούμπης είχε καταπλακωθεί στα ερείπια του δημοτικού που κατέρρευσε
Ο Μπούμπης, ένα μικρό ημίαιμο σκυλάκι, ήταν η μασκότ του σχολείου της Βρίσας μέχρι τη μέρα του μεγάλου σεισμού της 12ης Ιουνίου. Από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής και όλοι πίστευαν ότι καταπλακώθηκε στα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε.

Μέχρι σήμερα το πρωί, που ο εξαφανισμένος από τις 12 Ιουνίου Μπούμπης, έτρεξε στο άκουσμα του πρώτου κουδουνιού του σχολείου, μέσα από τα κτήματα, να συναντήσει τους παλιούς αλλά και τους καινούργιους του φίλους.
Άγνωστο από πού εμφανίστηκε πέρυσι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο μικρός ημίαμος σκυλάκος στην αυλή του σχολείου. Ήρεμος και φιλικός ιδιαίτερα προς τα παιδιά, που από την πρώτη στιγμή τον αγάπησαν, ο Μπούμπης, όπως βαφτίστηκε από τα παιδιά του σχολείου της Βρίσας, έγινε η μασκότ τους.
Αποπαρασιτώθηκε και εμβολιάστηκε και ζούσε στο σχολείο. Έως την 12η του περασμένου Ιουνίου που το σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί αφού γκρεμίστηκε. Η εξαφάνιση του Μπούμπη για όλους σήμανε ότι ήταν μέσα στο σχολείο τη στιγμή της κατάρρευσης και καταπλακώθηκε από τα ερείπια.

Όλο αυτό το διάστημα ο Μπούμπης παρέμενε εξαφανισμένος. Δεν ήταν πουθενά «δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε κατά τη διάρκεια των εργασιών της κατασκευής του νέου σχολείου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Βρίσας, Μυρσίνη Νικέλλη.
Και ξαφνικά, σήμερα το πρωί, οι παιδικές φωνές που πλημμύρισαν την ερειπωμένη Βρίσα και το χτύπημα του κουδουνιού του σχολείου, έφεραν ξανά τον Μπούμπη στο φυσικό του χώρο. Στο σχολείο όπου έκπληκτοι οι πάντες είδαν τον σκυλάκο τους να επιστρέφει, τρέχοντας μέσα από τα κτήματα. Φανερά αδυνατισμένος, αλλά χαρούμενος.

Τα όσα ακολούθησαν είναι δύσκολο να περιγραφούν. Παιδιά που με αλαλαγμούς χαράς υποδέχονταν τον σκύλο τους, οι δάσκαλοι και όλοι όσοι ήξεραν, που έκλαιγαν και ο ευτυχέστερος σκύλος του κόσμου, ο Μούμπης, που ξαναπήγε σήμερα μαζί με τους φίλους του στο σχολείο του χωριού τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί η άνοιξη αλλάζει τη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων μας
Η γύρη και οι εποχικές αλλεργίες επηρεάζουν και τα κατοικίδια - Τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Τα σκυλάκια είναι μεν αξιαγάπητα αλλά δεν διένυσαν ποτέ 17 χλμ. για να επιστρέψουν σπίτι τους
Η φάρμα γιορτάζει την άνοιξη με ένα φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και κεράσματα υπέρ των ζώων
Πώς σκέφτεται ένας σκύλος όταν μένει μόνος στο σπίτι — και τι σημαίνει το περίφημο «άγχος αποχωρισμού»
Κολάρα, αμπούλες και σπρέι φυτικής προέλευσης για καθημερινή προστασία σκύλων και γατών
Έρευνα σε 55.000 ασθενείς δείχνει ότι η επαφή με σκύλους μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 64%
Νέα έρευνα δείχνει ότι τα νεαρά ψάρια- κλόουν χάνουν τις λευκές ρίγες τους λόγω κοινωνικής ιεραρχίας
Χρησιμοποιούσε το κατοικίδιό του ως «συνεργό» για να αποφεύγει τις κάμερες παρακολούθησης
Αν έχετε απορίες για τη συμπεριφορά της γάτας ή του σκύλου σας, ήρθε η ώρα να τις λύσετε!
Μια ξεχωριστή βραδιά στο Delta, του ΚΠΙΣΝ
Πώς ο viral Πίνατ, αλλά εσχάτως και η Κλειώ, το «προσωρινό γατάκι», έχουν δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην έδρα της Προεδρίας της Κυβέρνησης
Τελικά, το να ντύνουμε τα κατοικίδιά μας είναι πολυτέλεια, ανάγκη ή ελασφρότητα που έγινε τρεντ;
Η ικανότητα αυτή δεν είναι διαδεδομένη για όλα τα σκυλιά
Για τον σκοπό της ενημερωτικής καμπάνιας δημιουργήθηκε και σχετικό βίντεο
Ένα ακόμα χρονικό κακοποίησης που αγγίζει την καρδιά του συστήματος διαχείρισης αδέσποτων
Πώς κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους μέσα από τη φωνητική επικοινωνία
Τροφές που απειλούν τα κατοικίδια μας αυτή την περίοδο
«Μη θεωρείτε τη γάτα σας κακή όταν θέλει να εξερευνήσει το δέντρο»
Η γάτα σου μπορεί να πονάει χωρίς να το δείχνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.