Κατοικιδια

Θα κυκλοφορούσατε με τσάντα «Τομ» από ταριχευμένη γάτα; (εικόνες)

Οργή αλλά και ζήτηση στη δημοπράτηση του μακάβριου αξεσουάρ στη Ν. Ζηλανδία 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325208-670854.jpg

Έντονες διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοπράτηση μιας τσάντας από ταριχευμένη γάτα με τιμή εκκίνηση το 1 δολάριο Νέας Ζηλανδίας. Η τσάντα είναι δημιούργημα της ειδικής στην ταρίχευση Κλερ Θερντ. Η Νεοζηλανδέζα εξηγεί: «Η γάτα βρέθηκε νεκρή στο δρόμο, την είχε πατήσει αυτοκίνητο». Την μάζεψε, την έβαλε στην κατάψυξη για τρεις μήνες και μετά αποφάσισε να την ταριχεύσει.

Η Θερντ ξεκαθαρίζει πως κανένα ζώο δεν σκοτώθηκε. Αποφάσισε να την μετατρέψει σε τσάντα γιατί «είχε ένα ιδιαίτερα όμορφο πρόσωπο, ενώ το υπόλοιπο σώμα της ήταν διαλυμένο». Η περιγραφή στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασίας αναφέρει πως ο «Τομ» είναι «μια πολύ κομψή τσάντα για μια γυναίκα που τα έχει όλα». «Μια μοναδική τσάντα που θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, όπου κι αν πάτε».

Η Θερντ δαπάνησε περίπου 300 ώρες για την κατασκευή της τσάντας «Tom» ενώ την άφησε στον καταψύκτη της για περίπου 7 χρόνια μέχρι να αποφασίσει να την πουλήσει στο διαδίκτυο. Η Θερντ έχει ταριχεύσει πολλά ζώα – συμπεριλαμβανομένου κι ενός «Μονόκερου», φτιαγμένου από διάφορα ζώα, όπως λάμα και φασιανούς, ασχολείται όμως κυρίως με γάτες.

Όσον αφορά στην τσάντα η αρχική της τιμή ήταν τα 1.400 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, αλλά η προσφορά κατέβηκε στο ένα μόλις δολάριο. «Οι άνθρωποι λένε πως προσπάθησα να βγάλω κέρδος από μία νεκρή γάτα, γι’ αυτό μείωσα την τιμή στο ένα δολάριο» δήλωσε η Θερντ. Ωστόσο, λίγες ώρες προτού κλείσει η δημοπρασία, η τιμή έφτασε στα 485 δολάρια.

«Έχω πολλές γάτες, τις σκοτώνουν λόγω του πληθυσμού των πτηνών» εξήγησε η Νεοζηλανδή. Οι άγριες γάτες είναι μεγάλο πρόβλημα σε μια χώρα που φιλοξενεί πολλά και σπάνια είδη πουλιών, αφού οι αγριόγατες τους επιτίθενται. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ