- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε πρέπει να εμβολιαστώ αφού νόσησα με κορωνοϊό. Οι πέντε περιπτώσεις - Τι επισημαίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση χαρακτηρίζεται απαραίτητος ακόμα και για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Και αυτό διότι όπως επισημαίνεται από νέες έρευνες των επιστημόνων, είναι εξαιρετικά πιθανό να νοσήσει ξανά κάποιος δυο με τρεις μήνες μετά την πρώτη εκδήλωση του κορωνοϊού. Παράλληλα, εργαστηριακή έρευνα που έγινε στη Βρετανία έδειξε ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται στους ανθρώπους που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις Οξφόρδης/Astra Zeneca ή Pfizer/BioNTech, είναι λιγότερο ικανά να εξουδετερώσουν την Όμικρον, σε σχέση με τις παραλλαγές Άλφα και Δέλτα.
Οι επιστήμονες προχώρησαν στο συμπέρασμα πως τα επίπεδα των αντισωμάτων υποχωρούν μέσα στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αλλά ότι η τρίτη δόση αποκαθιστά τα επίπεδα τους αποτελεσματικά, ώστε να εξουδετερώνουν πλέον την Όμικρον.
Πότε πρέπει να εμβολιαστώ αφού νόσησα με κορωνοϊό. Οι πέντε περιπτώσεις
Περίπτωση Νο.1
Σε περίπτωση που νόσησα αφού ολοκλήρωσα τον αρχικό εμβολιασμό των δύο δόσεων με Pfizer, AstraZeneca ή Moderna, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό 3 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.
Περίπτωση Νο.2
Σε περίπτωση που νόσησα αφού ολοκλήρωσα τον αρχικό εμβολιασμό με το μονοδοσικό της J&J, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό 3 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή νέα δόση J&J.
Περίπτωση Νο.3
Σε περίπτωση που νόσησα χωρίς να έχω προλάβει να εμβολιαστώ τότε θα πρέπει να κάνω είτε μία δόση του εμβολίου J&J ή να εμβολιαστώ με αναμνηστική δόση 3 μήνες μετά, με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.
Περίπτωση Νο.4
Σε περίπτωση που νόσησα χωρίς να έχω προλάβει να εμβολιαστώ ή να κάνω χρήση άλλου εμβολίου, τότε θα πρέπει είτε να εμβολιαστώ με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca ή να εμβολιαστώ με αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.
Περίπτωση Νο.5
Σε περίπτωση που νόσησα μετά την πρώτη δόση τότε θα πρέπει να εμβολιαστώ τρεις μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή Modrna ή να κάνω αναμνηστική δόση 3 μήνες μετά την 2η δόση, με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανελλαδικά σε ειδικό πληθυσμό
Πιο συχνές στις γυναίκες οι ουρολοιμώξεις
Γιατί αναδεικνύεται ως η ιδανικότερη επιλογή
Στρατηγική επένδυση της εταιρείας στην καινοτόμο ψηφιακή επικοινωνία
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος
Από τους δρ Νικόλαο Πλεύρη και δρ Ηλία Τσάκο στο Metropolitan Hospital
Πώς επηρεάζει η αφυδάτωση και η σχέση του ήλιου με την τεστοστερόνη
Άμεση ανάγκη για αποτελεσματικότερη πρόληψη και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Τα οφέλη για το σώμα και τον νου - Συμβουλές ειδικών για να αποφύγετε τους τραυματισμούς
Από τον αέρα στο υπνοδωμάτιο έως τη διατροφή: Ειδικοί εξηγούν πώς θα ανακτήσετε την ενέργειά σας
Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 14.00
Πολλοί ασθενείς δεν πήραν την θεραπεία αντιβιοτικών που χρειάζονταν πραγματικά
Απλές αλλαγές στην καθημερινότητα περιορίζουν τις ενοχλήσεις
Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής αγγειακής πάθησης που παραμένει αδιάγνωστη σε μεγάλο ποσοστό
Και γιατί το αδιάκοπο κυνήγι της χαράς ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα
Ο ρόλος του στρες και της συνεχούς ανασφάλειας
Αύξηση των νεφροπαθειών και της θνησιμότητας της νόσου
Ο Ντίτερ Μπρόερινγκ μιλά στην ATHENS VOICE για τη ρομποτική επανάσταση μέσα στο χειρουργείο, ενώ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω και τι μπορεί να αλλάξει από το φθινόπωρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.