1821 Digital Gallery
Βαριά και κουρασμένα μάτια; Υπάρχει λύση
ADVERTORIAL

Βαριά και κουρασμένα μάτια; Υπάρχει λύση

Τι μπορεί να φταίει;
Θαμπή όραση, φαγούρα, ξηρότητα και αίσθηση καύσου στα μάτια;

Νιώθεις συχνά τα μάτια σου στεγνά, να είναι κόκκινα και να τσούζουν χωρίς λόγο; Δακρύζεις ή θολώνει η όρασή σου;Μην ανησυχείς. Τα παραπάνω μπορεί να είναι συμπτώματα ξηροφθαλμίας (1) (2) και τα συμπτώματά της μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες, σε διαφορετική χρονική στιγμή και ένταση.

Σήμερα, οι αιτίες της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι πολλές. Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της ξηροφθαλμίας διαδραματίζει η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και άλλων οθονών όπως tablet, κινητά, τηλεόρασηκαθώς και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση (2).

Επιπλέον, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών σχετικά με τα προστατευτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της προστατευτικής μάσκας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε για τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας που μπορεί να νιώσετε όταν φοράτε μάσκα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο αέρας που εκπνέουμε, διοχετεύεται προς τα πάνω με αποτέλεσμα να εξατμίζονται ταχύτερα τα δάκρυα, αφήνοντας στεγνή την επιφάνεια του ματιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συνήθως ερεθισμό, τσούξιμο, αίσθημα άμμου στα μάτια ή να τα κάνει να φαίνονται κόκκινα (3). 

Τι είναι όμως η ξηροφθαλμία και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά;

Η ξηροφθαλμία προκαλείται όταν το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει εξατμίζονται πολύ γρήγορα ή και τα δύο!

Σχετικα
Ποια είναι τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας και πώς αντιμετωπίζονται;
Ποια είναι τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας και πώς αντιμετωπίζονται;

Η δακρυϊκή στιβάδα αποτελείται από 2 στρώματα(2): Η βλεννο-υδατική στιβάδα είναι το πρώτο, πιο παχύ στρώμα που ενυδατώνει, προστατεύει και θρέφει την οφθαλμική επιφάνεια.

Το δεύτερο, πιο λεπτό στρώμα, είναι η λιπιδική στιβάδα, η οποία προστατεύει και διατηρεί τη σταθερότητα του δακρυϊκού φιλμ και εμποδίζει την εξάτμιση των δακρύων.

Οι λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες SYSTANE© Complete, από την οικογένεια προϊόντων SYSTANE©, προσφέρουν ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες(4)! Με σύνθεση προηγμένης τεχνολογίας με νανοσταγονίδια για τηβελτιστοποίηση της παροχής υγρασίας και λιπιδίων. Παρέχει κλινικά αποδεδειγμένη ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας, για 8 ώρες, με μία μόνο εφαρμογή(4)!

Σχετικα
Leading Minds Festival: Το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα
Leading Minds Festival: Το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα

Όταν λοιπόν τα μάτια σου είναι κόκκινα, κουρασμένα, δακρύζουν έντονα ή είναι πολύ ξηρά, είναι θαμπά ή τσούζουν και θέλεις να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, 2 σταγόνες SYSTANE© Complete και τίποτα δεν σε σταματά!

www.systanecomplete.gr

* Η ξηρότητα των ματιών συνήθως δεν είναι επικίνδυνη και σπάνια προκαλεί μόνιμη απώλεια όρασης, αλλά μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά σας.

Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για να λάβετε μια ακριβή διάγνωση και να ξεκινήσετε θεραπεία, εάν είναι απαραίτητο.

Ιατροτεχνολογικό Προϊόν CE 0123. Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο, τον φαρμακοποιό ή τον οπτικό σας για τη χρήση, προφυλάξεις, προσοχή στη χρήση, αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες.

Βιβλιογραφία:

(1). MarketScope LLC. 2019 Dry Eye Products Report: A Global Market Analysis for 2018 to 2024. St. Louis, MO: MarketScope LLC; 2019

(2). Craig JP, Nelson JD, Azar DT, et al. TFOS DEWS II Report Executive Summary. Ocular Surface. 15(2017):802-812.

(3). Moshirfar, M., West, W.B. & Marx, D.P. Face Mask-Associated Ocular Irritation and Dryness. Ophthalmol Ther (2020). https://doi.org/10.1007/s40123-020-00282-6

(4). Steven Silverstein, Joseph Tauber, Elizabeth Yeu, Venkiteshwar Manoj. Improvement in Symptom Relief Following a Single Dose of Propylene Glycol/Hydroxypropyl-Guar Based Lubricant Eye Drops in Dry Eye Patients. ASCRS Virtual Meeting, May 15‒19, 2020

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5