1821 Digital Gallery
Νοσοκομείο Μητέρα
ΤΕΥΧΟΣ 756

Drive-Through COVID-19 test στο ΜΗΤΕΡΑ

Άνετα, γρήγορα, αξιόπιστα και με ασφάλεια
Αρκούν μόλις 5 λεπτά για να διενεργήσετε το τεστ Covid-19 στο ΜΗΤΕΡΑ, χωρίς να χρειαστεί να εξέλθετε από το αυτοκίνητό σας.

Με γνώμονα πάντα τη δική σας ποιοτική εξυπηρέτηση και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, το ΜΗΤΕΡΑ δημιούργησε την υπηρεσία Drive-Through COVID-19 test. Αρκούν μόλις 5 λεπτά για να διενεργήσετε στο ΜΗΤΕΡΑ το τεστ Covid-19, με τον πλέον εύκολο, άνετο, γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθετε καθόλου στους χώρους του νοσοκομείου αλλά να παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας. Το εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΜΗΤΕΡΑ θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία άμεσα με στόχο την απόλυτη ασφάλειά σας.

Ποια είναι η διαδικασία;

 • Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του ΜΗΤΕΡΑ www.mitera.gr και κάνετε την προεγγραφή σας, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.
 • Χωρίς προεγγραφή δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση του τεστ Covid-19.
 • Εισέρχεστε με το αυτοκίνητό σας στην είσοδο του ΜΗΤΕΡΑ (Ερυθρού Σταυρού 6, 15123 Μαρούσι).
 • Ακολουθείτε τη σήμανση και οδηγείτε μέχρι τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Isobox).
 • Όταν φθάσετε στο εξωτερικό ιατρείο, υπάλληλος του ΜΗΤΕΡΑ θα κάνει ταυτοποίηση των στοιχείων σας, χωρίς να χρειαστεί να κατεβείτε από το αυτοκίνητό σας. Η επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας είναι υποχρεωτική. 
 • Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΜΗΤΕΡΑ, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, θα λάβει το στοματοφαρυγγικό δείγμα για να διενεργηθεί το τεστ Covid-19.
 • Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με μετρητά είτε ανέπαφα σε μηχάνημα POS. Σε κάθε περίπτωση δεν θα σας ζητηθεί να εξέλθετε από το αυτοκίνητό σας. 

Πότε λαμβάνω τα αποτελέσματα του τεστ για Covid-19; 
Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη διενέργεια του τεστ και αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει κατά την προεγγραφή σας.

Drive-Through COVID-19 test στο ΜΗΤΕΡΑ
Σχετικα
Λανθασμένα αρνητικό τεστ για 43.000 ανθρώπους στη Βρετανία
Λανθασμένα αρνητικό τεστ για 43.000 ανθρώπους στη Βρετανία

Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας; 
Το τεστ Covid-19 μπορεί να διενεργηθεί σε παιδιά και ενήλικες.

Μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα τεστ;
Ναι, με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η προεγγραφή όλων των ατόμων που επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας Drive-Through COVID-19 test.

Ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας Drive-Through COVID-19 test;
Δευτέρα -Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 17.00. 

Σχετικα
Δείκτης θετικότητας: Οι 5 περιοχές που ξεπερνά το 1%
Δείκτης θετικότητας: Οι 5 περιοχές που ξεπερνά το 1%

Πώς γίνεται η λήψη του τεστ για Covid-19;

 • Το δείγμα λαμβάνεται με ειδικό στυλεό από τον στοματοφάρυγγα. Συσκευάζεται με ειδικό τρόπο, τοποθετείται σε ειδικό κυτίο μεταφοράς και αποστέλλεται στο εργαστήριο. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (RT-PCR).
 • Η Εργαστηριακή Μοριακή Ανίχνευση SARS-CoV-2 με Real Time RT-PCR, πραγματοποιείται στο Κέντρο Γενετικής & Γενωμικής Άλφα Lab του Ομίλου Hellenic Healthcare Group 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις καλέστε στα τηλέφωνα  2106869135 & 2106869136.

Προληπτικά μέτρα προστασίας στα 6 θεραπευτήρια του Ομίλου HHG

 • Υποχρεωτικό μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) και λήψη αρνητικού αποτελέσματος για το σύνολο του προσωπικού που επιστρέφει στην εργασία.
 • Υποχρεωτικό μοριακό τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή για δευτεροβάθμια περίθαλψη.
 • Συνέχιση της δειγματοληψίας και εξέτασης σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους (isolation rooms) εκτός των θεραπευτηρίων και σε συνθήκες απομόνωσης.
 • Αυστηρά μέτρα κατά την είσοδο και παραμονή εντός των θεραπευτηρίων με περιορισμό του αριθμού των εισόδων, θερμομέτρηση και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας.
 • Συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΚΑΒ και όλους τους αρμόδιους φορείς.
 • Eιδική λοιμωξιολογική ομάδα και επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων με επικεφαλής ειδικούς από τον ΕΟΔΥ, καθώς και ιατρούς και νοσηλευτές εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στη διαχείριση μαζικών καταστροφών και επιδημιών.
 • Κινητή μονάδα για κατ’ οίκον επίσκεψη και λήψη δείγματος για την ανίχνευση του ιού, καθώς και λήψη αίματος για τη διενέργεια απλών αιματολογικών εξετάσεων.
 • Δυνατότητα διεξαγωγής εκατοντάδων μοριακών εξετάσεων (PCR) ανά ημέρα στα διαγνωστικά εργαστήρια του ομίλου.
 • Επιπλέον, ο Όμιλος HHG δημιούργησε μια καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία τηλεϊατρικής, την εφαρμογή COVID19 Digital Clinic.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5