Health & Fitness

Φαρμακοποιοί: Το λάθος δεν είναι η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Ποιες ευθύνες καταλογίζει στα ΜΜΕ με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός
Εμβολιασμός

Για το θέμα της γρίπης, την επάρκεια εμβολίων στην αγορά και τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας για το θέμα του εμβολιασμού τοποθετήθηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες στα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι «ο τρόπος που παρουσιάζεται (το θέμα του εμβολιασμού) χαϊδεύει αυτιά». Και διευκρινίζει: «Παίρνει ένα πρόβλημα που αφορά συμμόρφωση του ασθενούς στις συστάσεις της θεραπευτικής ομάδας, αφαιρεί το χαρακτηριστικό της επιλογής που έκανε (συνειδητά ή από αμέλεια) ο ασθενής και το παρουσιάζει ως πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς».

Όπως υποστηρίζουν στο ίδιο κείμενο, την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού η ποσότητα των εμβολίων επαρκούσε «τόσο για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων, όσο και για όποιον συμπολίτη μας επιθυμούσε κατόπιν συστάσεων από τον γιατρό του να εμβολιαστεί. Υπήρξε, μάλιστα, μεγάλη ενημερωτική προσπάθεια από τα φαρμακεία για τα οφέλη του εμβολιασμού και ειδικά για το αναγκαίο σε όλες τις ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, όσο τα ΜΜΕ «εκπαιδεύουν» τον ασθενή ότι «το εμβόλιο είναι κάτι που μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και κυρίως ΑΝ θέλει και ΑΝ παραστεί ανάγκη... τόσο θα καταλήγουμε κάθε χρόνο στο ίδιο πρόβλημα».

«Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη εμβολίων, αλλά ότι και ο τελευταίος δύσπιστος γυρίζει τα φαρμακεία για να αποκτήσει... ανοσία στο τέλος Μαρτίου» αναφέρουν επίσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνος Στρατάκης
Κωνσταντίνος Στρατάκης: «Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να είσαι άρρωστος είναι κέρδος»

Ο διακεκριμένος γενετιστής εξηγεί γιατί το DNA δεν είναι η μοίρα μας, πώς η Ιατρική Ακριβείας αλλάζει την πρόληψη και γιατί ο τρόπος ζωής καθορίζει όχι μόνο πόσα χρόνια θα ζήσουμε, αλλά και πώς.

Φανκ Ρόμπερτς
Φανκ Ρόμπερτς: «Μετά τα 40 οι άνδρες δεν χρειάζονται περισσότερη προπόνηση, αλλά πιο έξυπνη»

Ο διεθνώς γνωστός προπονητής εξηγεί πώς οι άνδρες μετά τα 40 μπορούν να διατηρήσουν μυϊκή δύναμη, ενέργεια και υγεία, αλλάζοντας τον τρόπο που προπονούνται και φροντίζουν το σώμα τους

Θεραπευτική άσκηση στο Sports Excellence | Αττικόν νοσοκομείο
Θεραπευτική άσκηση: Μέσα στο γυμναστήριο του Αττικόν όπου η άσκηση γίνεται φάρμακο

Ένα διαφορετικό γυμναστήριο μέσα στο Αττικόν δείχνει πώς η άσκηση μπορεί να γίνει μέρος της θεραπείας, βοηθώντας ασθενείς να ξαναβρούν δύναμη, αυτοπεποίθηση και ποιότητα ζωής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY