Visual Browsing
Μπότοξ: Το νέο φάρμακο για τα προβλήματα στύσης

Μπότοξ: Το νέο φάρμακο για τα προβλήματα στύσης

Στο τελικό στάδιο οι μελέτες και οι δοκιμές

Το νέο φάρμακο για προβλήματα στύσης μπορεί να αποτελέσει το μπότοξ!

Γνωρίζουμε για τη χρήση του μπότοξ στην καταπολέμηση των ρυτίδων, αλλά και διαφόρων άλλων παθήσεων, όμως τώρα μπορεί να αποτελέσει το νέο «θαυματουργό» φάρμακο για τους άνδρες που έχουν προβλήματα στύσης! Και αυτό σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας, στην οποία συμμετέχει και η ιατρική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Του λόγου το αληθές κατέδειξαν, ήδη, δύο μικρές πιλοτικές μελέτες, που διενήργησαν οι γιατροί του ιατρικού γκρουπ International Andrology (IA), πρόεδρος της οποίας είναι ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, σε συνεργασία με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου. Στην Ελλάδα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο είναι μέλος του International Andrology.

Όπως ανακοινώθηκε, το International Andrology, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο, έχει ξεκινήσει μεγάλη κλινική δοκιμή και βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία, η οποία θα αποκαταστήσει τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ανδρών, που υποφέρουν σιωπηλά, δυστυχείς για την ερωτική τους ζωή.   

Σχετικα
Ποια είναι τα πρώτα σημάδια της ανδρόπαυσης;
Ποια είναι τα πρώτα σημάδια της ανδρόπαυσης;

«Η νέα κλινική δοκιμή έρχεται ως συνέχεια των άλλων δύο μελετών, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην έγκριτη επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine», επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

«Ο καθηγητής Hussein Ghanem από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και ο ιατρικός διευθυντής της κλινικής μας στο Λονδίνο, καθ. Amr Raheem, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη συναρπαστικών αποτελεσμάτων, που έχουν προκύψει από τη νέα κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, που συμμετέχει σε αυτήν, θα προσφέρει το botox αποκλειστικά στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας».

Ελπιδοφόρα ευρήματα για «ανύψωση» του ηθικού

Σχετικα
EMA-Johnson & Johnson: Πιθανή σύνδεση με πολύ σπάνιες θρομβώσεις
EMA-Johnson & Johnson: Πιθανή σύνδεση με πολύ σπάνιες θρομβώσεις

Σχεδόν το 50% των ανδρών, στους οποίους έγινε ενέσιμη χορήγηση botox (βοτουλονική τοξίνη τύπου Α, το δραστικό συστατικό του botox) ανέφερε σημαντικά αυξημένη ικανοποίηση από τη στύση του σε σχέση με εκείνους που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο (placebo) και οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες μπόρεσαν να κάνουν σεξ με επιτυχία μετά από πολλά χρονιά. Όλοι οι άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη έπασχαν από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία και στυτική δυσλειτουργία τελικού σταδίου και παρουσίαζαν πλήρη αδυναμία εκτέλεσης ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής. Σε περιπτώσεις σαν αυτές, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η δαπανηρή πεΐκή πρόθεση (χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος σιλικόνης). 

Ο καθ. Amr Raheem, ο οποίος είναι επικεφαλής της πρωτοποριακής αυτής έρευνας και ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε τα πρώτα ευρήματα σε δύο σημαντικά διεθνή ιατρικά συνέδρια σε Κίνα και ΗΠΑ, δήλωσε: «Η στυτική δυσλειτουργία πλήττει το μισό του ανδρικού πληθυσμού σε κάποια στιγμή της ζωής του, προκαλώντας θλίψη σε εκατομμύρια άνδρες. Πεποίθησή μας είναι πως η αυξημένη ροή του αίματος στο ανδρικό μόριο, που προκαλείται από την ενέσιμη χορήγηση botox, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να διατηρήσουν τη στύση τους και το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να κρατήσει ως και 6 μήνες. Το γεγονός αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως σανίδα σωτηρίας για τους άνδρες και τις συντρόφους τους και να οδηγήσει στην αποφυγή δαπανηρών χειρουργικών επεμβάσεων. Είμαστε αισιόδοξοι για τα πλήρη αποτελέσματα τις κλινικής δοκιμής και ελπίζουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τη θεραπεία στις αρχές του 2018». 

Τα πλήρη αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής θα είναι διαθέσιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5