- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
HΠΑ: Εγκρίθηκε η 4η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 50 ετών
Εν μέσω ανησυχιών για την εμφάνιση νέας παραλλάγης
Την τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid για όσους είναι σε ηλικία 50 ετών και άνω, ενέκρινε ο αμερικανικός FDA.
Την τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid για όσους είναι σε ηλικία 50 ετών και άνω, ενέκρινε ο αμερικανικός FDA, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν μια ακόμη πιο μεταδοτική έκδοση του όμικρον θα προκαλέσει άλλο ένα κύμα μόλυνσης στις ΗΠΑ όπως στην Ευρώπη και την Κίνα.
Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, ο FDA ενέκρινε επίσης τη δεύτερη ενισχυτική δόση για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο FDA έλαβε την απόφαση χωρίς να συνεδριάσει η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων, σε μια σπάνια κίνηση που ο οργανισμός κάνει όλο και πιο συχνά κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επεκτείνει τις χρήσεις των εμβολίων. Η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Pfizer και η Moderna ζήτησαν από τον FDA να επιτρέψει τις αναμνηστικές λήψεις, με βάση στοιχεία από το Ισραήλ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να υπογράψουν γρήγορα την απόφαση.
Η απόφαση του FDA ουσιαστικά παρακάμπτει τη συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στις 6 Απριλίου για να συζητήσει το μέλλον των αναμνηστικών δόσεων στις ΗΠΑ.
Ο FDA δεν έχει ζητήσει τη σύσταση των μελών της επιτροπής από το περασμένο φθινόπωρο, όταν και ψήφισαν υπέρ της τρίτης δόσης των Pfizer ή Moderna για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω καθώς και των νεότερων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 από τις αρχές Ιανουαρίου στους άνω των 60 ετών, ενώ από τα τέλη του ίδιου μήνα το πρόγραμμα επεκτάθηκε για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η τέταρτη δόση εμβολίου επιτρέπει να παραχθούν τρεις με πέντε φορές περισσότερα αντισώματα σε σχέση με την τρίτη δόση, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.
Ήδη κάποιες χώρες - όπως η Δανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Σουηδία - χορηγούν τέταρτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα έρευνα δείχνει ότι λίγα λεπτά παιχνιδιού μπορούν να ενισχύσουν γνωστικές λειτουργίες σε παιδιά και ενήλικες
Η εργασία, η υπερβολική έκθεση στις οθόνες και τα άρθρο της Ρέιτσελ Μπιρν
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.