- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δωρεά διαδραστικού αμφιθεάτρου στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ
Από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ
Στη δωρεά ενός σύγχρονου αμφιθεάτρου 100 θέσεων στο ΕΚΠΑ προχώρησε το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ
Στη δωρεά ενός νέου σύγχρονου και τεχνολογικά άρτιου αμφιθεάτρου 100 θέσεων, προϋπολογισμού ύψους 120.000 ευρώ, για τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, προχώρησε το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Η επικεφαλής του Ιδρύματος, φαρμακοποιός MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Αίθουσας το απόγευμα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του προέδρου του Φαρμακευτικού τμήματος Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ Λέανδρου Σκαλτσούνη, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Αθανάσιου Μελέτη Δημόπουλου, των Αντιπρυτάνεων Νικόλαου Βούλγαρη και Αθανάσιου Τσακρή, του Κοσμήτωρα της Σχολής επιστημών Υγείας Μανώλη Πικουλή και πολλών προέδρων, από τα τμήματα του ΕΚΠΑ.
Για την συμβολή του Ιδρύματος ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ στις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ενέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας, μίλησε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου.
Η δωρεά του αμφιθεάτρου- που έχει όλες τις δυνατότητες διαδικτυακής και διαδραστικής εκπαίδευσης των φοιτητών- πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Το νέο αμφιθέατρο της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, φέρει το όνομα «Ίδρυμα Κλέων Τσέτης», εμπνευστή και δημιουργού των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma & InterMed, ο οποίος υπήρξε ένα ανήσυχο ερευνητικό πνεύμα, δημιουργικός φαρμακοποιός, ευφυής βιομήχανος και αλληλέγγυος εργοδότης. Ενέπνευσε με το έργο του, το παράδειγμά του, την αξιοσημείωτη κοινωνική του προσφορά και το ήθος του, μία ολόκληρη γενιά φαρμακοποιών και πανεπιστημιακών, ενώ τα πολύτιμα διδάγματά του, τα ακολουθούν μέχρι και σήμερα, οι 568 και πλέον, εργαζόμενοι του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Η καθηγήτρια κυρία Σπηλιοπούλου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στον Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος σφράγισε μία ολόκληρη εποχή στη φαρμακοβιομηχανία και στην έρευνα.
Από την πλευρά της η κυρία Ιουλία Τσέτη, εξήρε το ρόλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «στην οικοδόμηση της δημιουργικής γνώσης, της έρευνας και της έκφρασης του θεσμού του Δημόσιου Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι λόγια αλλά πράξεις και αναφέρθηκε στην εμβληματική αυτή δωρεά, «η οποία συμπίπτει -όχι τυχαία- με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, μιας επανάστασης η οποία έστειλε το μήνυμα της Αληθινής ανεξαρτησίας και Εθνικής συνείδησης, κάτι που έχουμε ανάγκη περισσότερο σήμερα παρά ποτέ».
Και έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας τα εξής: «Το όραμα μου είναι η χώρα μας να γίνει ένας κόμβος αριστείας, έρευνας και καινοτομίας με ουσιαστική διασύνδεση πανεπιστημίων, βιομηχανίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Με αυτές τις σκέψεις θεωρώ ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας δεν πρέπει να ξεχνούν την ακαδημαϊκή τους προέλευση αλλά να είναι πάντα δίπλα στο πανεπιστήμιο, με όποιο τρόπο αυτοί μπορούν, γιατί η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι λόγια είναι πράξεις! Επίσης να μην ξεχνάμε όλοι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων, ότι η προσωπική μας ανάπτυξη και η ανάπτυξη των πανεπιστημίων αποτελεί ένα αλληλένδετο ταξίδι».
Ευχήθηκε τέλος, «η αίθουσα που εγκαινιάζουμε να καταστεί εκκολαπτήριο νέων φαρμακοποιών που θα φέρουν ανατρεπτικές και καινοτόμες ανακαλύψεις στη θεραπευτική».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρίχες της αποκαλύπτουν πότε έχει έρθει η ώρα για αλλαγή
Οι αλλαγές στον ύπνο, την πίεση και τη λίμπιντο που δεν πρέπει να αγνοείτε
Της μιλάς, της ζητάς συγγνώμη και πιστεύεις ότι ζηλεύει; Καλώς ήρθες στον ανθρωπομορφισμό
Πολιτεία, επιστημονική κοινότητα και ασθενείς μαζί στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής
Τα νέα δεδομένα στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής
Ο κίνδυνος μακροχρόνιας βλάβης
Τι ισχύει για αλκοόλ και καφέ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.