- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σεμινάριο σε επαγγελματίες που εργάζονται με ανήλικους πρόσφυγες
Από το Ινστιτούτο Prolepsis
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας σε παιδιά μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτους ανήλικους
Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει 4ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε παιδιά μεταναστών/προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων ανηλίκων.
Ψυχολόγοι, ιατροί, διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται σε αυτόν το χώρο θα εκπαιδευτούν στα εξής θέματα: νομικό πλαίσιο και πρωτόκολλα εργασίας με παιδιά, μέθοδοι διεπιστημονικής συνεργασίας, διαπολιτισμική ικανότητα, ζητήματα επικοινωνίας, θέματα επαγγελματικής εξουθένωσης και διαχείρισης στρες, διαχείρισης ζητημάτων ψυχικής υγείας, αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας παιδιών μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων, ορολογίας, και αναγνώρισης τραύματος και διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD).
Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VETCARE "Strengthening capacities for better health care to refugee and migrant children", από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 (11:00 – 14:00) έως την Πέμπτη 1 Ιουλίου (11:00 – 15:00).
Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με τον οργανισμό Faros και τη συμμετοχή όλων των εταίρων του προγράμματος EU-VETCARE. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, στην αγγλική γλώσσα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3q33jYW
Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος και θα δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο (ιατροί, ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές και άλλοι σχετικοί επαγγελματίες).
Η φόρμα εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24/6 (15:00).
Στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το σύνολο της εκπαίδευσης και οι οποίοι το επιθυμούν, θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Tο EU-VETCARE είναι τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βελτιωμένης υγειονομικής φροντίδας για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες και ασυνόδευτους ανήλικους, μέσα από τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού για την κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Prolepsis και ο οργανισμός Faros. Συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί: Ethno-Medical Centre (Συντονιστής του προγράμματος, Γερμανία), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Zadigltd (Ιταλία), και Universitat de Valencia (Ισπανία).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.