- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σύμβαση για προμήθεια ρεμδεσιβίρης υπέγραψε η Κομισιόν
Σε αυτό το στάδιο το μόνο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας ,υπό όρους, στην ΕΕ για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19
Σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για προμήθεια ρεμδεσιβίρης υπέγραψε η Κομισιόν. Το φάρμακο χορηγείται σε ασθενείς με κορωνοίο
Κοινή σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead υπέγραψε η Κομισιόν για την προμήθεια μέχρι και 500.000 δόσεων του Veklury, όπως είναι το εμπορικό όνομα της ρεμδεσιβίρης, του φαρμάκου για τον κορωνοϊό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπάρχουν 36 υπογράφοντες την Κοινή Συμφωνία Προμηθειών που συμμετέχουν σε αυτήν την κοινή προμήθεια, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της ΕΕ, των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και έξι υποψηφίων χωρών και δυνητικών υποψηφίων (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κόσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη).
Όλες οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν τώρα να κάνουν τις παραγγελίες τους για την προμήθεια του Veklury απευθείας. Το Veklury είναι σε αυτό το στάδιο το μόνο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας υπό όρους στην ΕΕ για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.
Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τόνισε ότι «σήμερα εξασφαλίζουμε πρόσβαση στο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία έως και 500.000 ασθενών που έχουν ανάγκη. Μέσω των Κοινοτικών Προμηθειών μας, ενδυναμώνουμε τις χώρες σε όλη την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ζωτικό εξοπλισμό και φάρμακα. Είμαστε πάντα πιο δυνατοί μαζί και αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη δράση κατά της COVID-19 ».
Η υπογραφή αυτής της κοινής σύμβασης-πλαισίου προμηθειών ακολουθεί τη σύμβαση της Επιτροπής με τη Gilead για την εξασφάλιση 33.380 δόσεων του Veklury που έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο. Αυτή η σύμβαση χρηματοδοτήθηκε από το μέσο έκτακτης βοήθειας της Επιτροπής (ESI), συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11,9 χρόνια ζωής με προβλήματα υγείας για κάθε άνθρωπο
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Η μοντέρνα ανοσοθεραπεία και η στοχεύουσα θεραπεία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους κακοηθών όγκων
Μία συζήτηση για τις μυοσκελετικές παθήσεις με τον υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.