Health & Fitness

Πόδια όμορφα και υγιή χωρίς κιρσούς και ευρυαγγείες

Γράφει ο ειδικός στις φλεβικές παθήσεις Μάριος Βαλσάμης MD

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 756
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικεία πόδια

Ο ειδικός στις φλεβικές παθήσεις Μάριος Βαλσάμης MD μιλάει στην Athens Voice.

Ο ειδικός στις φλεβικές παθήσεις Μάριος Βαλσάμης MD
Ευρυαγγείες είναι τα μικρά κόκκινα σημάδια στο δέρμα των ποδιών μας και κιρσοί είναι οι μεγαλύτερες φλέβες που εξέχουν στα πόδια μας κάτω από το δέρμα. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας. Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν δίνουν συμπτώματα, μας ενοχλούν όμως αισθητικά. Οι κιρσοί που επίσης ενοχλούν αισθητικά, προκαλούν συχνά πόνο, βάρος και κούραση στα πόδια και μπορεί να μας οδηγήσουν σε φλεβική ανεπάρκεια και επιπλοκές.

 

Θεραπεία Κιρσών 
Κιρσοί κάθε είδους και μεγέθους αντιμετωπίζονται στο ιατρείο με την Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό. Η έγχυση του σκληρυντικού αφρού στις κεντρικές χαλασμένες φλέβες γίνεται ανώδυνα με μικρές βελόνες, που τις κατευθύνουμε με ασφάλεια και ακρίβεια με τη βοήθεια των υπερήχων. Σε λίγες επισκέψεις θεραπεύονται, επίσης, οι εμφανείς κιρσοί καθώς και όλες οι φλεβικές ατέλειες του ποδιού, με όμορφα αισθητικά αποτελέσματα. Σημαντικό πλεονέκτημα της Σκληροθεραπείας είναι ότι δεν απαιτεί καμία προετοιμασία, ενώ αμέσως μετά τη θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει χωρίς ελαστικές κάλτσες και χωρίς περιορισμούς στη δουλειά του. Ενώ λοιπόν για τους μικρότερους κιρσούς συνήθως προτιμούμε την ελάχιστα επεμβατική Σκληροθεραπεία, για τους μεγαλύτερους, μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε την πιο επεμβατική θεραπεία του Ενδοφλεβικού Laser. Με τη βοήθεια υπερήχων εισάγουμε μια λεπτή ίνα laser στη φλέβα. Μέσα από την ίνα εκπέμπουμε ενέργεια laser και καταστρέφουμε μόνο την εσωτερική χαλασμένη φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Γίνεται συνήθως σε αίθουσα χειρουργείου με τοπική αναισθησία και ο ασθενής φεύγει αμέσως μετά την επέμβαση. Οι κιρσοί σε λίγο καιρό βελτιώνονται αισθητά, όμως σπάνια εξαφανίζονται. Θα χρειαστεί συνδυασμός μικροφλεβεκτομών την ώρα του Laser ή σκληροθεραπείας στο ιατρείο για την εξαφάνισή τους. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική σε σύγκριση με το χειρουργείο.

Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΠΡΙΝ
Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΠΡΙΝ

Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΜΕΤΑ
Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΜΕΤΑ

Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΠΡΙΝ
Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΠΡΙΝ

Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΜΕΤΑ
Θεραπεία Κιρσών με Σκληροθεραπεία - Φωτογραφία ΜΕΤΑ

Αισθητικά αποτελέσματα 
Μετά το Ενδοφλεβικό Laser, για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, μπορείτε να εξαφανίσετε τις φλεβικές ατέλειες από τα πόδια σας, με τη βοήθεια της αισθητικής φλεβολογίας και των Σκληρυντικών ενέσεων.

Θεραπεία Κιρσών με Ενδοφλεβικό laser - Φωτογραφία ΠΡΙΝ

Θεραπεία Κιρσών με Ενδοφλεβικό laser - Φωτογραφία ΜΕΤΑ
Θεραπεία Κιρσών με Ενδοφλεβικό laser - Φωτογραφία ΜΕΤΑ

Θεραπεία ευρυαγγείας
Οι ευρυαγγείες στα πόδια δεν είναι δερματολογικό πρόβλημα, αλλά το πρώτο στάδιο φλεβικής νόσου, που μας ενοχλεί αισθητικά. Και εδώ η αισθητική φλεβολογία δίνει τη λύση με την τεχνική της Μικροσκληροθεραπείας που γίνεται πάντα στο χώρο του ιατρείου. Με μικροσκοπικές βελόνες και ελάχιστη ενόχληση εγχύουμε ειδικές ουσίες στις ευρυαγγείες, οι οποίες εξαφανίζονται με όμορφα αισθητικά αποτελέσματα. Η φλεβική νόσος συνεχώς εξελίσσεται και όταν αμελούμε να τη θεραπεύσουμε, με τα χρόνια συνήθως επιδεινώνεται. Θα χαλάσει την εικόνα των ποδιών μας και πιθανόν θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας. Είναι όμως καλοήθης νόσος και σε κανονικές συνθήκες δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Θεραπεία ευρυαγγειών - Φωτογραφία ΠΡΙΝ
Θεραπεία ευρυαγγειών με laser - Φωτογραφία ΠΡΙΝ

Θεραπεία ευρυαγγειών - Φωτογραφία ΜΕΤΑ
Θεραπεία ευρυαγγειών - Φωτογραφία ΜΕΤΑ


Μάριος Βαλσάμης MD, Aποφοίτησε από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Μετά εξειδικεύτηκε στη Φλεβολογία στο Παρίσι. Από το 1997 ασχολείται αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις. Membre de la Société Française de Phlébologie, Member of the American Vein & Lymphatic Society, www.valsamisveins.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ